PREPORUKA: Uzbudljiv povijesni roman - Viktorija!

Iz pera književnice, producentice i kreativne direktorice stiže uzbudljiv povijesni roman o dolasku na tron osamnaestogodišnje kraljice po kojemu je snimljena istoimena hit serija osvojila brojne nagrade, ali i postigla iznimnu gledanost u RH...

Britanska autorica Daisy Goodwin oživila je dio prošlosti. Prvo je 2016. kao producentica i kreativna direktorica radila na seriji Viktorija, da bi samo godinu dana kasnije izdala istoimenu knjigu, koja baš kao i serija osvaja ljubitelje ljubavno-povijesne tematike širom meridijana i paralela.

Serija koja je osvojila brojne nagrade, snimljena je 2016. u dvije sezone, ostvarivši najveću gledanost u Ujedinjenome Kraljevstvu kao nova dramska serija i već naručenom trećom sezonom na posve nov način prati život jedne od najvećih vladarica u povijesti.

Veliki uspjeh serija je ostvarila u našoj zemlji. Prva sezona serije može se svake nedjelje pratiti i na Drugome programu Hrvatske televizije, a nastavak povijesne priče opet stiže na hrvatske male ekrane u kišnim jesenskim mjesecima.

U lipnju 1837. Viktorija se probudila i shvatila da je postala kraljica najmoćnije države svijeta. No, hoće li biti prava kraljica ili tek lutka na koncu kojom upravlja majka i zlokobni sir John Conroy? Može li ta sitna djevojka nadvladati, pobijediti ljude koji vjeruju da su žene isuviše histerične da bi vladale, poput njezina strica, vojvode od Cumberlanda?

Svi žele da se uda, ali Viktorija ne želi brak iz računa sa svojim bratićem Albertom. Ona bi puno radije vladala sama, uz malu pomoć svojeg premijera, lorda Melbournea. On je možda dovoljno star da joj bude otac, ali je istodobno i jedini čovjek koji vjeruje da će ona biti velika kraljica. Osim toga, uvijek je uspije nasmijati. Muž bi se samo našao na putu…

"Victoria je apsolutno zadivljujući roman o mladosti, ljubavi i često bolnog odrastanja u zrelu osobu. Daisy Goodwin udiše novi život u Viktorijinu priču, i to čini s osjećajem, zanosom i mudrošću" - Amanda Foreman, britanska povjesničarka.

"Pravi pogodak. Istraživanje je besprijekorno, posvećenost detaljima – od protokola do podsuknje – savršenstvo. Knjiga donosi tešku Viktorijinu ulogu kroz blještav život" - Sunday Mirror, UK.

"Odlično napisana knjiga o jednoj od mojih najdražih vladarica u povijesti", "Još jedan predivan roman autorice Daisy Goodwin. Njezino pisanje je predivno i deskriptivno. Nisam se mogla od knjige odvojiti"...

Daisy Goodwin britanska je književnica, producentica i kreativna direktorica. Autorica je scenarija za svjetski popularnu seriju Victoria prema kojoj je napisala i ovaj roman, koja se emitira na HRT-u. Osim romana Viktorija napisala je još dva romana među kojima je roman Posljednja vojvotkinja preveden na hrvatski jezik.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano