Corina Creţu u radnom posjetu Hrvatskoj

Corina Crețu, povjerenica Europske komisije za regionalnu politiku, boravit će u radnom posjetu Hrvatskoj u četvrtak 20. i petak 21. rujna 2018. godine.

Tijekom svog posjeta povjerenica će posjetiti Vukovar i Beli Manastir, gdje će održati niz susreta s najvišim hrvatskim dužnosnicima te se sastati s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske gospodinom Andrejem Plenkovićem i ministricom regionalnog razvoja i fondova Europske unije gospođom Gabrijelom Žalac.

Sudjelovat će i na VI. sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, koja će se održati u petak 21. rujna 2018. godine u 11 sati u Belom Manastiru.

Nadalje, u četvrtak 20. rujna s početkom u 17 sati povjerenica Crețu održat će zajedno s ministricom Žalac u hotelu Lav u Vukovaru dijalog s građanima pod nazivom "Kohezijska politika Europske unije – doprinos prosperitetu Slavonije". Tom će prilikom odgovarati na izravna pitanja građana o kohezijskim politikama, europskom proračunu, europskoj perspektivi Slavonije i Baranje te ostalim temama iz svog djelokruga rada.

Dijalozi s građanima su neposredna forma razgovora građana s Europskom komisijom o širokom rasponu europskih tema i dio su stalnog procesa dvosmjerne komunikacije kojim se Komisija obraća građanima u svim državama članicama EU-a. Dijalozi s građanima se održavaju od 2013. godine diljem Europe, pobuđuju veliko zanimanje građana i vrlo su posjećeni.

Isto tako, iskustvo je pokazalo da su ti razgovori zanimljivi i medijima, s obzirom da iz prve ruke imaju priliku doznati što građane zanima. Samo prošle godine, održano je 316 dijaloga s građanima u kojima su diljem Europske unije sudjelovali glavni direktori, voditelji predstavništava Komisije, povjerenici, potpredsjednici te predsjednik Komisije.

Dijalog s građanima s povjerenicom Cretu je petnaesti takav susret s građanima u Hrvatskoj od njenog članstva.

Komentari