SUPERKUP ABA: Cedevita je bolja, ali Zadar je uvijek - Zadar!

Pred košarkašima Zadra prva je službena utakmica nove sezone, u četvrtfinalu Superkupa ABA lige u 18 sati u Laktašima će odmjeriti snage sa starim rivalima KK Cedevita...

Prošlotjedni turnir Pro Stars u Francuskoj na kojem je Zadar upisao tri poraza i osvojio šesto mjesto donijelo je i neke pozitivne stvari, Luka Božić proglašen je najboljim igračem turnira, a Zadar je na međunarodnoj sceni odmjerio snage s tri iznimno kvalitetna protivnika.

"Možemo biti polovično zadovoljni turnirom u Francuskoj, dobro je što smo osjetili igru protiv ekipa koje su kvalitetom trenutno iznad nas. To bi nam trebalo koristiti u dvobojima s Cedevitom, koliko smo vidjeli, imaju bolju momčad nego lani. Po imenima su jači protivnik od nas, ali moraju pokazati na parketu da su bolji" - poručuje kapetan Šime Špralja.

Slično razmišlja i jedan od novaka u zadarskom dresu, Petar Marić.

"U Francuskoj nismo igrali s imperativom pobjeda, već smo se u najvećoj mjeri pripremali za izazove koje nam predstoje, prvi je utakmica Superkupa. Znamo da Cedevita dominira hrvatskom košarkom, a dobri su u europskim okvirima. Po imenima su kvalitetniji, ali mi se idemo boriti i sigurno je da se nećemo unaprijed predati. Ovo je možda i najjači roster KK Cedevita do sada, ali mi tu zaista nemamo što izgubiti. Idemo što bolje odigrati i pokušati iznenaditi" - zaključuje uz dozu optimizma košarkaš KK Zadar.

Komentari