HNK Zadar: Dvije premijere tijekom sezone

Hrvatsko narodno kazalište Zadar sezonu počinje predstavom "Ol' smo za jedan dan" koja će se odigrati 18. listopada. Predstava je to HNK Split u režiji Trpimira Jurkića.

Najavljeno je to na današnjoj konferenciji za medije na kojoj je predstavljen i program nove kazališne sezone.

Ravnatelj HNK Zadar Renato Švorinić najavio je i dvije premijere koje se dogoditi tijekom sezone.

Prva je predstava "Tarzan" u režiji Slovenca Matjaža Latina, a u kojoj igraju Alen Liverić, Žana Bumber i gost Dean Krivačić.

"U ovoj se predstavi Tarzan stavlja u neki novi kontekst. Odnosno, priča o muško-ženskim odnosima preko Tarzana stavlja se u neki novi kontekst. Napravit ćemo interesantnu, komičnu, a i društveno kritičnu predstavu koja neće biti samo puka zabava nego nešto više" - kazao je redatelj Latin najavljujući premijeru.

Glumac Krivačić prvi put će u Zadru raditi kao član ansambla na predstavi zbog čega je vrlo sretan, kazao je predstavnicima medija.

Druga premijera koja će se dogoditi je predstava "Lice" u režiji Zorana Mužića. Tu će pak glumiti Jasna Ančić, Davor Jureško, Alen Liverić i Žana Bumber.

Maestralna je to komedija jednog od najuglednijih scenarista i dramskih pisaca starije generacije Aleksandra Galina o životu "novih" Rusa - tajkuna i intelektualaca koji im služe.

Inače, HNK Zadar ima između 190 i 200 pretplatnika čime je dramska producentica Jadranka Svaguša jako zadovoljna i vjeruje da će ova sezona ponuditi puno toga za sve ukuse i interese.

Komentari