KNJIGA PREPORUKA: CELESTE NG- Mali požari posvuda

Krenula je pretprodaja najiščekivanije knjige ove godine prema kojoj se snima mini TV serija: Mali požari posvuda!

Celeste Ng autorica je dva romana koji su u najkraćem vremenskom periodu osvojili milijune čitatelja kao i brojne nagrade, njezin prvi roman Everything I Never Told You proglašen je knjigom godine na Amazonu 2014., a prava za snimanje filma otkupili su iz LD Entertainmenta. Producenti filma su Julie Cox i Michael DeLuca, koji je za svoj posao već bio nominiran na Oscara.

Ništa manji uspjeh nije doživjela njezina druga knjiga Little Fires Everywhere, nakon što je prema odabiru Goodreadsa, popularne društvene mreže za ljubitelje čitanja, roman uvršten na listu najboljih knjiga iz 2017., stiže nova poslastica. Jedna od najboljih knjiga u protekloj godini dobit će TV ekranizaciju i to po uzoru na Big Little Lies (Male laži), seriju koja je ponovila uspjeh istoimene knjige koju je napisala Liane Moriarty.

Liz Tigelaar, scenaristica Revengea, Bates Motela i Casuala, zadužena je za pisanje scenarija, a naći će se i u ulozi izvršne producentice, za sada je poznato i da će se u glavnim ulogama naći Kerry Washington i Reese Witherspoon. Ljubitelji fikcije svoje primjerke mogu rezervirati u pretprodaji koja je krenula 12.10.2018., a službeni datum izlaska knjige biti će početkom mjeseca studenoga.

O KNJIZI:

U Shaker Heightsu, mirnom, bogatom predgrađu Clevelanda, sve je brižno isplanirano – od tlocrta vijugavih ulica do boja kuća i budućeg uspjeha njegovih stanovnika. Duh grada nitko ne utjelovljuje bolje od Elene Richardson, kojoj je igranje po pravilima nit vodilja u životu.

Sve je savršeno dok u taj idilični mjehur od sapunice ne dođe tajanstvena umjetnica i samohrana majka Mia Warren sa svojom kćeri Pearl, tinejdžericom, i unajmi kuću od Richardsonovih. Mia i Pearl brzo će postati više od podstanarki: ni jedno od četvero djece Richardsona ne može odoljeti tom neobičnom paru majka-kći. Ali Mia sa sobom nosi zagonetnu prošlost i prezir prema pravilima, koji bi tu brižnu zajednicu mogao okrenuti naglavačke, otkriva izdavač Mozaik knjiga. Kad stari obiteljski prijatelji Richardsona pokušaju posvojiti dijete kineskoga podrijetla, borba za skrbništvo dramatično će podijeliti grad – i staviti Miju i Elenu na suprotstavljene strane. Sumnjajući u Miju i njezine motive, Elena je odlučna otkriti tajne Mijine prošlosti. Ali zbog te opsesije platit će neočekivanu, strašnu cijenu.

POHVALE KNJIGE I AUTORA:

"Duhovito, mudro i nježno. Čudo" - Paula Hawkins.

"U ovom romanu suprotnosti se privlače ali i zapale..." - People.

"Svaki lik toliko je dobro i detaljno prikazan da je nemoguće odlučiti na čijoj ste strani" – Marie Claire.

Celeste Ng odrasla je u Pittsburghu u Pennsylvaniji i Shaker Heightsu u Ohiju. Studirala je na Sveučilištu Ohio i magistrirala na Sveučilištu Michigan. Njezin prvi roman, Sve što vam nikad nisam rekla, izabran je za najbolju knjigu na Amazon.com 2014. i osvojio je nagrade Hopwood, Massachussets Book Award i Alex Award (nagradu američkih knjižnica), kao i nagradu APALA-e, društva knjižničara azijsko-pacifičkog podrijetla. Godine 2016. dobila je stipendiju savezne agencije National Endowment for the Arts. Živi u Cambridgeu u Massachusettsu.

Goodreads je roman Mali požari posvuda proglasio najboljom fikcijom iz 2017. Jedna od najboljih knjiga u protekloj godini dobit će TV ekranizaciju i to po uzoru na seriju Big Little Lies...

Komentari