Todorić u Hrvatskoj, prenoćio u Remetincu

Ivica Todorić, nekadašnji vlasnik koncerna Agrokor, u srijedu, 7. studenog izručen je Hrvatskoj.

Todorić je stigao u zagrebačku Zračnu luku Franjo Tuđman oko 21 sat navečer komercijalnim letom iz Londona gdje su ga dočekali policajci i sproveli u Remetinec gdje je proveo noć.

S Todorićem u zrakoplovu bili su i hrvatski novinari koji sus e vraćali sa Svjetskog sajma turizma u Londonu tako da ih nije mogao izbjeći no policajci u pratnji ipak nisu dozvolili da mu se približe.

S njim u zrakoplovu je bila i supruga Vesna koja je pak kratko odgovorila na pitanja novinara i kazala kako njezin suprug nije ukrao ni eura te da će se to pokazati.

"Osoba je predana temeljem Europskog uhidbenog naloga kojeg je izdalo Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu, a u svrhu vođenja kaznenog postupka za kaznena djela Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i krivotvorenje službene ili poslovne isprave. Predaja osobe provedena je sukladno sigurnosnoj prosudbi i bez ikakvih problema" - priopćavaju iz Ministarstva unutarnjih poslova RH.

Podsjetimo, uz Todorića i sinove istragom u slučaju Agrokor su obuhvaćeni i Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić.

Komentari