Pozivaju se mladi u akciju 72 sata bez kompromisa

Pozivaju se zainteresirani mladi da se prijave za sudjelovanje u akciji "72 sata bez kompromisa", koja je najveći volonterski projekt u Hrvatskoj na nacionalnoj razini.

Projekt se održava od 18. do 21. listopada, petu godinu zaredom.

U više od 300 akcija okupit će 3000 mladih, spremnih svojim znanjem i vještinama volonterski doprinijeti u izgradnji bolje Hrvatske.

Projekt će se odvijati u socijalnim, ekološkim, radnim volonterskim akcijama u dječjim domovima, domovima za starije, udrugama, školama i ostalim institucijama.

Prijave se mogu izvršiti putem interneta na adresi http://prijavise.72sata.hr

Informacije u vezi projekta moogu se pratiti na i na web stranici 72sata.hr

Mladi svojom biraju grad volontiranja i kako se prijavljuju za akciju, kao grupa ili pojedinac. Prema tome im organizatori dodjeljuju akciju. Prijavljeni saznaju u kojoj akciji će sudjelovati tek na početku volontiranja. To je i poanta tog projekta - volontirati bez kompromisa i ne znajući pri prijavi koju akciju ćeš dobiti.

Akcija će se provesti u devet gradova i jednoj općini u Hrvatskoj. To su: Dubrovnik, Osijek, Sinj, Split, Zadar, Zagreb, Metković, Sisak, Slavonski brod, Suhopolje.

U vrijeme kad se priča da su gradovi bez perspektive, mladi bez posla i novca, ovaj projekt okuplja baš mlade, pokazujući da su mladi puni sposobnosti i spremni dati svoje vještine, znanja i vrijeme kako bi volontirali za ljude u zajedništvu i solidarnosti.

Mladi će kroz 72 sata volontiranjem u raznim aktivnostima za dobrobit drugih, zajednički doprinijeti boljoj perspektivi Hrvatske za sve građane, promičući društvene vrijednosti - prijateljstvo, hrabrost, odvažnost, nesebičnost i zajedništvo.

Glavna poruka ovogodišnje kampanje glasi: Prihvati izazov i doprinesi za bolju Hrvatsku.

"Nerijetko tražimo izazove u krivim stvarima i avanturu očekujemo na pogrešnim mjestima. Ovim projektom želimo potaknuti mlade da prihvate izazov volontiranja, za promjenu koja kreće od njih, a daje doprinos promjeni društva, općina, gradova pa tako i cijele Hrvatske. Pozivamo mlade da se prijave na pravu avanturu, onu volontersku, koja donosi promjenu i ostavlja trag - u volonterima, društvu, institucijama, društvu" - rekla je Đurđica Blažević, nacionalni koordinator projekta.

Projekt je pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Komentari