FOTO: Veliko finale City Games na Viru

Dramatična završnica devete sezone popularnih City Games pripala je u hrvatskom finalu na Viru momčadi Daj Mare s Krka koja je osvojila 49 bodova, samo bod više od drugoplasirane "Pline istočne" iz Ploča.

Krčki Daj Mare ponovno su osvojili naslov prvaka Hrvatske, a do pobjede su otočni momci i cure došli nakon velike borbe i uspješnijeg finalnog nadmetanja u veslanju.

"Nismo očekivali pobjedu, ali vjerovali smo u sebe do posljednjeg trena. Drago nam je da smo na kraju uspjeli pobijediti Pločane u njihovoj najjačoj igri i time odlučili ovogodišnjeg prvaka. Sretni smo i veseli što na Krk ponovo donosimo titulu City Games prvaka Hrvatske" - u jednom dahu izgovorio je kapetan pobjedničke ekipe, Vladimir Babić.

Iako su veći dio finalnog natjecanja držali prvo mjesto na tablici, na kraju je brončane medalje oko vrata stavila momčad "Ombla" iz Komolca (42 boda), dok su na četvrtom, petom i posljednjem šestom mjestu bile momčadi "Šubićevac" iz Šibenika (23 boda), malološinjski "Jazavci" (21 bod) i domaći "Vir" (12 bodova).

Tako je višemjesečna potraga za novim hrvatskim prvacima završila finalnim nadmetanjem u petak na Viru. Finale su organizirali Općina Vir, destinacijska menadžment kompanija "Vir turizam" i "Adria Events" agencija.

Komentari