KVALIFIKACIJE KUPA: Dva druga i tri treća mjesta za AŠK Zadar!

Na atletskim terenima stadiona u Parku mladeži u Splitu održane su regionalne kvalifikacije za Kup Hrvatske u atletici za uzrast kadeta i kadetkinja...

Na natjecanju je nastupilo i deset članova AŠK Zadar koji su osvojili dva druga i tri treća mjesta postigavši nekoliko novih osobnih i klupskih rekorda.

U konkurenciji kadetkinja na 100 m nastupile su dvije mlađe kadetkinje: Hana Tudor (2005. godište) u konkurenciji 15 atletičarki osvojila je 6. mjesto s rezultatom 13,69 sekundi što je njen novi osobni rekord, dok je Enea Nikpalj (2006.) osvojila 11 mjesto istrčavši 14,36 sekundi, što joj je također novi osobni rekord. Željka Iličić je osvojila 14. mjesto s 14,89 sekundi.

U skoku u vis mlađa kadetkinja Ana Smokrović je osvojila treće mjesto preskočivši visinu od 150 cm. Veronika Šokota, ovogodišnja kadetska prvakinja u bacanju koplja (500 g.) je osvojila drugo mjesto bacivši koplje 40,90 m, čime je za točno jedan metar više postigla svoj novi osobni i klupski rekord u ovoj disciplini.

Štafeta 4x100 m koja je nastupila u sastavu: Sara Kaibler, Ivana Srzentić, Ana Smokrović i Hana Tudor osvojila je drugo mjesto s 53,91. Među kadetima izvrstan nastup u skoku u dalj ostvario je Domagoj Brodar (2005.) koji je još uvijek mlađi kadet osvojivši odlično treće mjesto s 5,85 m što je njegov novi osobni rekord.

Domagoj je nastupio i na 100 m gdje je osvojio treće mjesto s 12,61 sekundom, što je isto tako njegov novi osobni rekord. Dominik Srzentić je osvojio 5. mjesto u vremenu 12,98 sekundi što je i njemu novi osobni rekord. Baš kao i mlađem junioru Mariju Martinoviću koji je nastupio izvan konkurencije na 100 m osvojivši prvo mjesto s rezultatom 13,02.

Nastup u finalu Kupa Hrvatske među dvanaest najboljih atletičara i atletičarki u svakoj disciplini koje će se održati u Rijeci 22. rujna od članova Atletskog športskog kluba Zadar su izborili Domagoj Brodar u skoku u dalj kao petero plasirani, Veronika Šokota u bacanju koplja (500 g.) kao drugoplasirana, te štafeta kadetkinja 4x100 m kao šestero plasirane iako su sve četiri još uvijek mlađe kadetkinje, ali i Ana Smokrović u skoku u vis kao 11.- plasirana.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano