PUN ELANA: Vladimir Dašić na probi u KK Zadar...

Vladimir Dašić, crnogorski košarkaš, stigao je u Zadar gdje će se idućih nekoliko dana kroz probne treninge na Višnjiku pokušati izboriti za mjesto u prvoj momčadi i ugovor s KK Zadar..

Taj, 208 centimetara visoki, krilni centar do sada je nastupao za renomirane klubove poput Real Madrida, Gran Canarie, Lottomatica Rome, Bešiktaša, u ABA ligi za ljubljansku Olimpiju i Budućnost iz Podgorice, a posljednji klub bio mu je ciparski AEK Larnaca gdje je nastupao u prošloj sezoni kada ga je pogodila teška ozljeda koljena koja ga je, između ostalog, spriječila da nastupi na prošlogodišnjem EP. Na popodnevnom treningu djelovao je dosta motivirano pa je upitan o ciljevima, motivima i trenutačnom statusu skromno prokomentirao u nekoliko rečenica:

"Sretan sam što sam ovdje i ako sve prođe dobro nadam se da ću biti dio momčadi i pokazati ono što najbolje radim. Koljeno je jako dobro, potpuno oporavljeno i napravio sam doslovno sve što je bilo moguće od alternativne i opće medicine, terapija do postupnog treniranja da bi se čim prije vratio na parkete i u natjecateljsku formu" - ustvrdio je košarkaš. Dolazak u Zadar, Dašić vidi kao idealnu priliku da se vrati košarci na najbolji mogući način.

"Zna se što je Zadar u košarci i kakvi su ciljevi postavljeni ovdje svaku sezonu. Mogu samo reći da novac nikako nije motiv zbog kojeg sam ovdje, imam 30 godina. Potpuno sam spreman, možda i najspremniji u karijeri. Spreman sam krenuti od nule, nametnuti se i svojim trudom i zalaganjem izboriti mjesto u momčadi. Ponavljam još jednom i dalje me muči činjenica da nisam pokazao ni 30 posto onoga što mogu. Neću se smiriti dok ne pokažem mnogo više od toga" - poručio je i zaključio: "Ponovo se osjećam kao u djetinjstvu, kada mi je košarka bila sve u životu”. Vladimir Dašić je pored zlatne medalje na Europskom prvenstvu za igrače do 18 godina, osvojio i tri duple krune s ekipom Budućnosti, uz Kup Slovenije sa Olimpijom Ljubljana...

Komentari