Na Forum stiže svjetska senzacija Perpetuum Jazzile

U ponedjeljak, 13. kolovoza na zadarskom Forumu nastupa Perpetuum Jazzile, jedna od ponajboljih vokalnih skupina na svijetu.

Izuzetna je ovo prilika poslušati ovaj ansambl osnovan 1983. godine pod vodstvom Marka Tirana, koji je s bendom Gaudeamus započeo izvođenje zahtjevnijih jazz vokalnih ansambala.

Godine 2010., s Tomažom Kozlevčarom u glavnoj ulozi, stvaraju nova, sada već legendarna djela kao što su Afrika, Avsenik Medej, Poletna noč i mnoga druga.

Već iduće godine redateljsku palicu preuzima svjetski poznati vokalni stručnjak Peder Karlsson, utemeljitelj poznate švedske vokalne grupe The Real Group. Pod njegovim vodstvom grupa je jasno razvila svoju prepoznatljivost, jedinstvenost i izraz te je smještena uz bok vrhunskih svjetskih skupina.

Zatim 2014. godine glazbeno vodstvo preuzima glupa članova samog benda, Karlsson postaje njihov mentor i konzultant, a Andraž Slakan i Samo Vovk postaju vodeći redatelji i glazbeni producenti benda.

U listopadu 2016. godine izdali su dvostrani studijski album pod nazivom Both Sides, a koncert na Forumu u Zadru idealna je prilika za live doživljaj izričaja ove jedinstvene skupine.

Na zadarskom Forumu Perpetuum Jazzile imat će hrvatsku premijeru novog, dvostranog studijskog albuma Both Sides.

Koncert u Zadru producira Tomislav Kašljević, a publici će se pružiti nezaboravan doživljaj, bogate harmonije i nevjerojatnu energiju izvedbe djela nekih od najvećih svjetskih izvođača.

Koncert započinje u 21 sat, a cijena ulaznica je 150 kn za stajanje i 180 kn za sjedenje.

Komentari