ZADAR SPREMAN ZA SPEKTAKL:Pripremni radovi sedam dana prije roka!

Punih tjedan dana uoči susreta polufinala Svjetske skupine Davis Cupa između Hrvatske i SAD-a, koji se igra u Zadru od 14. do 16. rujna skoro sve je već sada spremno za početak meča!

Poručili su to na konferenciji za novinare priređenoj u petak na Višnjiku povodom održavanja predstojećeg dvoboja.

"Mogu s ponosom i iznimnim zadovoljstvom reći da smo pripremne poslove zgotovili sedam dana prije roka. Hvala svima koji su u tome pripomogli, teren uistinu reprezentativno izgleda. Pozivam svu zadarsku, dalmatinsku, hrvatsku i šire publiku, ljubitelje tenisa, da dođu i prisustvuju sportskom spektaklu koji će se desiti idućeg vikenda. Igramo s našim najjačim satavom protiv Amerikanaca s kojima imamo skor 4-0. Nadamo se uskoro i 5-0. I da će se naša selekcija plasirati u finale s velikom šansom da ove godine ponovno osvojimo prestižan pokal. Aktualna generacija naših najboljih tenisača to je zaista zaslužila" - najavila je Nikolina Babić, nova predsjednica Hrvatskog teniskog saveza. I dodala:

"Igra se vani, pred 8.000 gledatelja koliko tribina ima sjedećih mjesta. Događaj je ovo koji će u svakom slučaju promovirati i grad i zemlju kao jednu sportsku destinaciju, što uostalom dokazujemo i kroz niz drugih sportova, a što uvelike na najbolji način promovira i hrvatski turizam. Veselimo se dobroj atmosferi, prodano je 60-70 posto karata, ostatak očekujemo da će ići do kraja tjedna. Inters je ogroman, definitivno je sigurno kako će se karte razgrabiti i tražiti ulaznica viška. Lijepo će biti vrijeme, takva je i prognoza".

Na upit hoće li montažnim tribinama s obzirom na metalnu konstrukciju s mnoštvom prilaznih stepenica biti moguć pristup i invalidima odgovorila je kako se stvarno ukazao navedeni problem no i da je riješen pa će invalidne osobe također moći gledati susret bez naročitih poteškoća: .

"Da. Imali smo problema s time, svakako da trebamo osigurati pristup i invalidnim osobama. Na neki način uspjeli smo dogovoriti s gospodinom koji je zadužen za invalide da to pitanje bezbolno riješimo, pa iako neće moći kolicima unutra, našli smo rješenje kako to na koncu izvesti da praćenje susreta bude omogućeno baš svima".

Hrvatska reprezentacija se okuplja u nedjelju, u ponedjeljak ujutro ima prvi trening, a treba kazati i kako se osim centralnog terena gradi još nekoliko terena na SC Višnjik koji će postati prvi regionalni centar HTS-a.

"Tu će se pripremati mlade reprezentacije, ali i seniori, kako za reprezentativne mečeve, tako i uoči svojih Grand Slam turnira. Poznato je da s infrastrukturom imamo velikih nedostataka. Bit će to prvi, no ne i zadnji takav regionalni centar. Krećemo iz Dalmacije, u novoj strategiji HTS-a, planiramo ih u svim dijelovima RH. Ne treba ni spominjati kakva je to dobit za napredak našeg tenisa, razvoj naših talenata, da sutra imamo što više novih Čorića, Čilića..." - otkrila je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza.

"Normalno, i Grad Zadar je izuzetno sretan što ugošćuje dvije tako snažne reprezentacije, to samo govori da on živi za sport, i da je ovo sportska sredina. Bili smo i prije domaćini različitih sportskih manifestacija, tako i teniskih reprezentativnih dvoboja, ali sada i prvi put na otvorenom, na zemljanom terenu koji ostaje u našem gradu, u našem sportskom centru koji polako i sigurno postaje pravo malo olimpijsko središte, kakvog uokolo ni blizu nema. Uložit ćemo dodatne napore da napravimo i šest pomoćnih teniskih terena, možda i više, da u pravom smislu budemo centar hrvatskog tenisa. Kompleksu izrađenom željom građana isplaćena je nedavno i zadnja rata kredita čime se riješio velike novčane brige i može samo naprijed krupnim koracima" - naglasio je Branko Dukić, gradonačelnik Zadra.

"Istina, pred nama je među najvećim sportskim događajima u našem gradu i okolici ikada. Energijom građana i ljudi koji rade na terenu, trenutno i najvećem kod nas, mislim da ćemo sljedećeg vikenda dobiti vrhunski sadržaj i poseban doživljaj. Očekujemo pune tribine, zahvaljujem se HTS-u koji je prepoznao da naš grad i ova sredina zaista mogu biti uzoran domaćin tenisačima, sve je na vrijeme napravljeno, optimist sam, očekujem finale Davis Cupa!" - poručio je i Božidar Longin, ZD župan.

Izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Željko Krajan objavio je prije dva dana sastav za predstojeći susret polufinala Svjetske skupine protiv SAD-a, koji će se u Zadru na zemljanoj podlozi održati od 14. do 16. rujna.

Među petoricom nominiranih igrača su Marin Čilić, Borna Ćorić, Franko Škugor, Ivan Dodig i Mate Pavić. Bit će to peti međusobni okršaj ovih dviju reprezentacija, a Hrvatska nakon pobjeda u Zagrebu, Carsonu, Poreču i Portlandu trenutno vodi 4:0, Ukoliko još jednom bude uspješnija od SAD-a Hrvatska će u finalu igrati u Francuskoj ili Španjolskoj, dakle u gostima. U petak, s početkom u 11 sati, na rasporedu su dva pojedinačna meča, u subotu s početkom u 14 sati će igrati parovi, a u nedjelju, opet s početkom u 11 sati, slijede još dva pojedinačna meča.

U srijedu, 5. rujna, počela je i prodaja pojedinačnih ulaznica. Uz komplete za sva tri dana, koji će se i dalje moći kupiti, sada su u prodaji karte za petak, subotu ili nedjelju, u uobičajenoj prodajnoj mreži. Konkretno, u internetskoj prodaji na www.ulaznice.hr , ili u prodajnoj mreži u sustavu Dekoda. Prodajno mjesto u Zadru je Combo music shop na adresi Vlatka Mačeka 3 (preko puta McDonald's restorana). I to u radno vrijeme od 08 do 15 i od 16 do 19 sati, odnosno subotom od 09 do 13:00.

Na tribinama montažnog stadiona bit će tri različita sektora, a cijena ulaznica ovisit će o poziciji. Tako će komplet karata za sva tri dana iznositi 300 kuna za prvu, 250 kuna za drugu te 150 kuna za treću kategoriju. Pojedinačno su cijene sljedeće: petak i nedjelja za 120, 100, odnosno 70 kuna, te subota za 100, 80, odnosno 50 kuna, također ovisno o kategoriji mjesta...

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano