Bibinjski načelnik Bugarija o sječi šume
Foto Općina Bibinje

Iz Općine Bibinje stiglo je priopćenje vezano uz sječu šuma u tom mjestu.

Priopćenje potpisuje načelnik Bruno Bugarija, a prenosimo ga u cijelosti:

"O neovlaštenoj sječi šume u Bibinjama koja se događa dana 10. i 11. rujna 2018. godine kao načelnik općine putem opunomoćenog odvjetnika obavijestio sam danas 11. rujna šumarsku inspekciju priloživši zapisnik kojim se utvrđuje činjenica postojanja šume, iako se šuma u katastru vodi kao pašnjak. Definicija šume po zakonu je površina od 10 ari (1000 m2) obrasla stablima. Ovdje se radi o površini većoj od 50 ha obrasloj stablima. Tražio sam od šumarskog inspektora da zaustavi sječu šume.

Istog dana u Ministarstvo poljoprivrede poslao sam požurnicu za donošenje rješenja o katastarskoj kulturi šume, kako bi se netočan podatak iz katastra uskladio s činjenicama. U Bibinju brdo Sridnjak nije pašnjak, već je tamo šuma. Ali, za to je potrebno rješenje Ministarstva poljoprivrede.

Nadalje, usmenim putem sam obavijestio policiju da je u tijeku neovlaštena sječa šume u Bibinju i rekao policiji da postupi sukladno zakonu i zaustave sječu šume. To ću učiniti i pisanim putem.

U privitku ove obavijesti nalazi se zapisnik s očevida iz svibnja, 2018. godine gdje je utvrđena činjenica da se radi o šumi, a ne pašnjaku. Očevid su obavili djelatnici Ministarstva poljoprivrede na poziv Općine Bibinje".

Komentari