MAS: Radionica u suradnji sa OŠ Petar Preradović
Foto MAS

U sklopu izložbe Istočnomediteransko staklo – Kolekcija Ante Grčića otvorene 04. prosinca 2018. u Muzeju antičkog stakla u Zadru održavaju se pedagoške radionice.

Kako su nam rekli iz Muzeja, radionice su na temu antičkog stakla istočnomediteranske provenijencije pod naslovom "Djeca i Muzej – edukacija i crtanje" koje vodi Anamarija Gorenc (05. – 07. prosinca 2018. u 9 h).

Organizatori programa su Muzej antičkog stakla i Osnovna škola Petra Preradovića u Zadru. U program će biti uključeni učenici prvih razreda.

"Radionicu prati iznimno zanimljiv i raznoliki tematski sadržaj uz demonstraciju puhanja stakla u muzejskoj staklarskoj radionici koju vodi staklopuhač Marko Štefanac. Tijekom demonstracije puhanja učenici će se upoznati i sa staklenom sirovinom, alatima te pećima za taljenje i izradu stakla" - najavili su iz MAS-a.

U prvom dijelu obilaska učenicima će biti predstavljen Muzej te će krenuti u razgledavanje izložbe Istočnomediteransko staklo. Izloženi predmeti poslužit će kao podloga za glavni dio programa kojeg čini radionica crtanja.

Mladi posjetitelji će u muzejskom okruženju stvoriti vlastita umjetnička djela u bojama i nijansama antičkih i srednjovjekovnih izrađevina.

Komentari