Policija zapljenila 53 kilograma marihuane

Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar i Odjela kriminaliteta droga PU zadarske zaplijenili su najveću količinu marihuane ikad.

Naime, kako je rečeno danas, droga je zaplijenjena na autocesti A1, u blizini odmorišta Nadin gdje su zaustavili su osobni automobil marke Opel, zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 38-godišnjak.

Tijekom utvrđivanja identiteta vozača, iz vozila se osjetio intenzivan miris karakterističan za drogu marihuanu. Na zadnjem sjedištu vozila nalazila se veća putna torba napuklih rubova u kojoj su policijski službenici uočili prozirne pakete ispunjene cvjetnim vrhovima nalik na cvjetove konoplje.

Zbog postojanja sumnje da u automobilu prevozi drogu vozač je uhićen a pretragom vozila, temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Zadru, pronađeno 47 paketa droge marihuane ukupne težine gotovo 53 kg. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 38-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama priveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

"Ova zapljena rezultat je kvalitetne operativne suradnje temeljne i kriminalističke policije s ciljem suzbijanja svih oblika protupravnih ponašanja, od sigurnosti prometa do suzbijanja krijumčarenja" - napomenuli su iz PU zadarske.

Komentari