Predstavljanje glagoljaškog pjevanja u Kolanu

U petak, 12. listopada 2018. u 18.00 sati u Svečanoj dvorani Općine Kolan na Pagu, održat će se predstavljanje multimedijalnog izdanja Kolan-Glagoljaško učko crkveno pjevanje u Zadarskoj nadbiskupiji.

Na predstavljanju nastupaju pučki crkveni pjevači iz Kolana. Multimedij će predstaviti izv. prof. dr. sc. Ivica Vigato sa Sveučilišta u Zadru i dr. sc. Dragan Nimac, urednik izdanja i predsjednik HKU Pjevana baština. Program će voditi Jelena Škoda Baričević, direktorica TZ Općine Kolan. Predstavljanje se održava u organizaciji Turističke zajednice Općine Kolan, Župnog ureda Sv. Luke Evanđelista u Kolanu, Općine Kolan i HKU Pjevane baštine.

Multimedij "Kolan - Glagoljaško pučko crkveno pjevanje u Zadarskoj nadbiskupiji" jedanaesti je multimedij u nizu projekata Hrvatske kulturne udruge "Pjevana baština", a četvrti posvećen glagoljanju po župama Zadarske nadbiskupije.

Sadrži monografiju o povijesti i crkvenom pjevanju u Kolanu na 128 stranica, dva nosača zvuka (CD) sa 63 stavka glagoljaških pučkih crkvenih liturgijskih i paraliturgijskih napjeva iz Kolana, te nosač slike i zvuka (DVD) s četiri dokumentarna filma o pjevanju, mjestu i župi Kolana. Multimedij predstavlja stoljetnu glazbenu tradiciju Kolana koju su generacije crkvenih pjevača prenosili sve do današnjih dana, navodi se u priopćenju.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano