More nade u kneza i pjesnika za zaprta nebesa navijačka

Nakon sporazumnog razlaza s Alešom Pipanom, vrlo brzo je pronađen njegov nasljednik na klupi Zadra. To je Ante Nazor, splitski stručnjak kojemu upravo teče treći mandat za “kormilom” košarkaškog kolektiva s Višnjika. Prvi put vodio ga je u sezoni 2012/13., da bi se nakon 1 sezone u Splitu opet vratio i na klupi Zadra proveo još dva ljeta.

"Suradnja sa ,slovenskim stručnjakom je gotova, zahvaljujem mu na svemu što je napravio minulih tjedana. Razlozi raskida nisu u nepoštivanju momčadi ili slični, već smo zaključili kako nema očekivane poveznice između tima i trenera niti naznake da bi moglo biti bolje u sljedećih nekoliko kola. S Antom smo pričali i prošle godine, razišli smo se u nekim sitnicama, drago mi je da ćemo sada surađivati" - rekao je sportski direktor Branimir Longin na novinarskom predstavljanju Nazora koji je također zadovoljan je zbog svog povratka u KK Zadar.

"Treći put sam na Višnjiku kao trener kluba i mogu slobodno reći da je to na neki način moj košarkaški dom, vezan sam za neke svoje suradnike i ljude, ovaj tim ima potencijala, moramo igrati na gornjoj granici svojih mogućnosti i odmah ćemo zasukati rukave i prionuti poslu" - kazao je “poljički knez”, “pjesnik”, dodavši kako je dobro upoznat sa stanjem kadra.

"Gledao sam sve utakmice Zadrana. Pred nama je težak raspored, ali to u neku ruku može biti i dobro jer svaka neplanirana pobjeda diže momčad. Moramo svakoj utakmici pristupiti kao da je zadnja. Trebamo konačno razbiti psihološke barijere kod igrača i stvoriti kemiju u timu koja je ua učinkovitost na parketu i najbitnija" - poručio je Ante Nazor koji je povratnički debi na klupi Zadra imao u petak, 26.10. protiv Partizana u utakmici 5. kola Lige ABA.

I to kakav!

Preokret, u samo pet dana. U prepunoj beogradskoj Areni, pred 8.000 gledatelja KK Zadar je sjajnom igrom iznenadio favoriziranog domaćina i prvi put slavio nakon dugih 14 godina “posta”. "Plavo-bijeli" su zasluženo uz 95-85 i energijom i zalaganjem na terenu pokazali da momčad ima potencijala. “Ekipa je spremna, samo je trebalo pronaći motivaciju i kemiju, drago mi je što je moja momčad odigrala baš dalmatinski, zaista smo uživali večeras" - poručio je šef stožera netom nakon susreta. Euforija se ubrzo smirila visokim porazom kontra Cibone pod Draženovim Tornjem u PH.

Pa nastavljena...

...uzastopnim trijumfima kod Kod Krke u Novom Mestu, i nad Vrijednosnicama iz Osijeka, pred svojim tribinama. No, oba prvenstva, i državno i regionalno, tek su krenula. Bit će uspona i padova, ali da se može i sa najboljima- može, i mora, da klubu treba podrška- treba, i navijačka i logistička.

Komentari