Nextbike Zadranima poklanja besplatne vožnje

Slovenija je uoči Europskog tjedna mobilnosti postala 27. država s nextbike sustavima javnih bicikala.

"U tijeku su potpisi ugovora sa šest novih gradova i općina u Sloveniji te tri u Hrvatskoj, a početkom listopada naši će susjedi moći vidjeti javne bicikle i na Eco Fair sajmu u Beogradu. Do sredine sljedeće godine više od 30 gradova i općina u regiji uživat će sve benefite koji se kriju iza slogana "sjedni i vozi"!

Nextbike građanima, studentima i turistima omogućava najpovoljniji, najbrži, najzdraviji i najzabavniji prijevoz. Jednom registrirani korisnik koji najkasnije do 23. rujna uplati samo 100 kuna godišnje članarine, javne bicikle moći će koristiti u više od 150 gradova u svijetu! To je naš doprinos održivoj mobilnosti, standardu građana i zaštiti okoliša. A najbolja prilika za osvještavanje još većeg broja ljudi o svim prednostima korištenja javnih bicikala je Europski tjedan mobilnosti koji traje od 16. do 22. rujna. Nextbike ga započinje već sutra, velikom biciklijadom od Velike Gorice do Zagreba. Pozivamo sve građane da nam se pridruže kako bismo pokazali koliko nas želi ljepše, prometno povezanije, održive gradove ugodne za život i spremne za zeleniju budućnost" - najavili se na današnjoj konferenciji za medije pokretači prvog sustava javnih bicikala u Hrvatskoj, Krešimir Dvorski i Ante Gustin.

Riječi podrške uputili su gospođa Darinka Jug, izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba, gospodin Josip Kolarec ispred Ekoregije Velika Gorica, gospodin Zlatan Jaganjac ispred Agencije za tržišno komuniciranje Proglas, gospođa Anita Matačić ispred HŽ Putničkog prijevoza i gospodin Josip Krešić u ime Raiffeisen banke, generalnog pokrovitelja nextbike Zadar.

I Zadar će ove godine na vrlo zanimljiv način obilježiti Europski tjedan mobilnosti prezentacijama novih oblika mobilnosti s fokusom na električne bicikle, skutere, romobile i automobile.

Nextbike će 22. rujna od 09:30 do 13:30 građanima Zadra poklanjati probne vožnje, godišnju pretplatu u pola cijene, organizirati popularnu "Usporku" ili natjecanje u najsporijoj vožnji te "Alku" na biciklima.

Za razliku od prethodnih izdanja ovih zabavnih natjecanja, u Zadru će se ona po prvi puta upriličiti na atraktivnim zadarskim bedemima na Poluotoku gdje će se svi sudionici imati priliku osvojiti vrijedne nagrade. U Zadru nextbike ima dobru suradnju s Gradom Zadrom, Agencijom za razvoj zadarske županije ZADRA NOVA koja s Gradom Zadrom organizira Europski tjedan mobilnosti te sa Citybus Zadar koji u svojoj mobilnoj aplikaciji promovira vožnju autobusom i nextbike biciklima.

Posebnu zahvalu za mogućnost korištenja javnih bicikala Zadrani duguju Raiffeisen banci, kao generalnom pokrovitelju održavanja sustava bez koje sustav u Zadru ne bi mogao uspješno funkcionirati. Raiffeisen banka već treću godinu zaredom podržava nextbike, kao projekt od interesa za lokalnu zajednicu, koji istovremeno pazi na džepove građana, ali i na zaštitu okoliša.

Komentari