PLANET TRIATLONA: Bogat i uspješan vikend TK Zadar...

Bogati triatlonski vikend je iza triatlonaca iz Zadra, nastupalo se u Dubrovniku na sprint triatlonu, Virskom olimpijskom triatlonu i Poreč dugom triatlonu, širom RH...

POREČ TRIATLON

Šesto izdanje utrke Poreč Triatlon powered by Plava Laguna održano je u sjajnim vremenskim uvjetima. Preko 500 natjecatelja sudjelovalo je u jednoj od najljepših triatlon utrka u regiji, a pobjednička titula otišla je u Triatlon klub Swibir. Andrej Vištica u 3 sata i 55 minuta otplivao je 1.900 metara, biciklirao 83 kilometra i otrčao 21 kilometar. Naposljetku je ostvario svoju četvrtu pobjedu na Poreč Triatlonu!

Na drugo mjesto, sa zaostatkom 11,58 minuta, plasirao se Lukas Krpec, član Rocktecnik Triatlon, dok je treće mjesto zauzeo Matija Avirović, član zagrebačkog TK Swibir s 16.02 minute zaostatka. U ženskoj konkurenciji najuspješnija je bila Austrijanka Simone Kumhofer kojoj je trebalo 4,31,47 sati. Druga je bila Sonja Škevin članica TK Swibir, a treća Barbara Gerngross članica Pewag Racing Teama.

Organizatori Poreč Triatlona su Happy Time iz Poreča i TK Swibir iz Zagreba, generalni pokrovitelj Plava Laguna, a sufinancijer TZG Poreča. Prema procjeni domaćina, uz 500 natjecatelja iz Hrvatske, Italije, Češke Republike, Mađarske, Slovenije, Austrije, Slovačke, Njemačke, Srbije i BiH, na Porečkom Triatlonu sudjelovalo je i 250 volontera, 700-tinjak pratitelja, navijača i članova obitelji.

"Poreč Triatlon je utrka s odličnom lokacijom, dobrim datumom održavanja, mikroklimatskim uvjetima, ne zahtjevnom, ali prelijepom biciklističkom stazom i pristupačnom startninom za sve sudionike nadmetanja. Zadovoljni smo šestim izdanjem i već se okrećemo novim izazovima“ - ističe direktor utrke Goran Vrus. Triatlonci iz Zadara nastupali su i ove godine u Poreču na dugom triatlonu, rezultati TK Zadar: 16. Ivan Gobin 4,29,28., 57. Vice Buljat 4,47,52., 85. Filip Jerolimov 4,59,33., 140. Ivan Šandrić 5,20,00.

KUP HRVATSKE OLIMPIJSKI TRIATLON NA VIRU

U organizaciji TK Split, na Viru je u nedjelju održano natjecanje Kupa Hrvatske u olimpijskom triatlonu, a Triatlon klub Zadar predstavljala je Nives Šarić. Ukupno je nastupilo 25 natjecatelja, u ženskoj konkurenciji između 7 žena, Nives je osvojila treće mjesto poretka. Stazu olimpijskog triatlona u dužini 1.5km plivanja, 40km plivanja i 10 kilometara trčanja Šarić je završila u vremenu 2:46:44. Osim trećeg mjesta u ukupnom poretku, bila je i prva u svojoj dobnoj skupni Ž40.

DUBROVNIK SPRINT TRIATLON

Prvo izdanje Dubrovnik triatlona okupilo je čak 150 triatlonaca iz deset različitih država. Uz mirno vrijeme i ugodnu temperaturu za TK Zadar su nastupili: Ivan Kraljić, Sprint triatlon - 1:21:40. (9.) i 3. u kategoriji M30 i Ivan Miljković, Sprint triatlon - 1:26:13. (16.pozicija)...

Komentari