DERBI: Pobjeda Zadrana, pala Cedevita, Nazor - nezadovoljan...

Košarkaši Zadra su u derbiju 9. kola HT Premijer lige pred dvije tisuće gledatelja na Višnjiku slavili protiv Cedevite sa 69:63. Bila je to dosta izjednačena utakmica, ali je pobjeda u završnici ipak pripala domaćinima koji su bili konkretniji.

U pet posljednjih minuta utakmice ušlo se rezultatom 61-61, a tada Zadrani preko Krajine i Božića rade seriju 8-2 za konačan rezultat. Kod domaćina je najefikasniji bio Domagoj Vuković s 12 koševa, William Magarity je dodao 11, a Luka Božić 10 ubačaja. Domagoj Bošnjak je bio najbolji kod Cedevite s 19 koševa, Wideman je dodao 14, a Perković 11 koševa.

Ante Nazor, trener Zadra:

"Uvijek isti problemi. U prvom su poluvremenu imali osam napadačkih skokova, a mi smo napravili samo dva prekršaja. To je igraču Zadra nedopustivo na domaćem terenu. To je nevjerojatno! Moji igrači moraju znati da žive i rade u gradu Zadru i da je publika naviknuta se ovdje gine! Zadovoljan sam jedino time što smo upisali bodove i izjednačili se s Cedevitom".

Petar Marić, igrač Zadra:

"Pobjeda je najvažnija, ali nam se iz utakmice u utakmicu ponavljaju greške, pogotovo što se tiče skoka u obrani i skoka u napadu. Imali smo dobrih razdoblja u igri, ali to je bilo samo nekoliko minuta. Mislim da u zadnje vrijeme imamo određenih pomaka u igri, ali je pred nama još puno rada i truda na treninzima".

Domagoj Bošnjak, igrač Cedevite:

"Dali smo zaista sve od sebe i držali smo se svega što nam je trener rekao. Čestitam Zadru na pobjedi, ali i svojim suigračima jer su 'izginuli' na terenu, ali na koncu nam je nedostajalo malo energije i koncentracije u skoku. Šut nas nije služio, da smo nešto pogodili izvana možda bismo i pobijedili".

Ivan Kapov, trener Cedevite:

"Bila je ovo jako dobra, prava muška utakmica koje je mogla otići i na našu stranu. U neku ruku plaćamo danak neiskustvu, ali je nama glavni cilj pripremiti igračku budućnost za naš klub. Idemo u dobrom pravcu...".

Komentari