Dani meda i pčelarskih proizvoda

U City galeriji je u petak, 7. prosinca 2018. otvoreno je treće izdanje Dana meda i pčelarskih proizvoda Zadarske županije.

Uz prodajnu izložbu pčelinjih proizvoda, u suradnji s Hotelijersko turističkom i ugostiteljskom školom Zadar, Poljoprivredno, prehrambenom i veterinarskom školom Stanka Ožanića te pčelarskim udrugama s područja Zadarske županije prvog dana imali smo prilike vidjeti kako izgleda - medni doručak.

Dakle, bili smo zadovoljni, kao i mnogobrojni posjetitelji koji su se zatekli tamo i isprobali delicije od meda: slatkiše, kekse, medenjake, likera itd.

"Pčelarstvo i med su nedovoljno zastupljeni, a uvijek treba tražiti više jer gdje ima pčela to znači da je i priroda čista i kvalitetna. Ako ima puno pčelara znači i da nam je okoliš čist. Međutim, bez obzira što bismo mi htjeli više, ovo što imamo je kvalitetno i smatramo da naši pčelari daju i proizvode vrhunski proizvod i kroz ovakve manifestacije dajemo im mogućnost da se prezentiraju i da nešto stvore određene kontakte i jedan marketinški iskorak im je sigurno dobar, a oni će put do kupaca, vjerujem, lako naći" - kazao nam je tom prigodom Danijel Segarić, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ribarstvo, vodno gospodarstvo, ruralni i otočni razvoj Zadarske županije.

Što se tiče Županije, ona podupire pčelare kroz klasični program potpora.

"Imaju pristup negdje do 30.000 kuna godišnje, ali mislim da je bitnije onaj dio zaštite dalmatinskog meda na koje mi radimo i gdje smo zajedno s ostale tri dalmatinske županije potpisali sporazum o financiranju te zaštite. Agronomski fakultet bi kroz naredne dvije godine trebao izraditi specifikaciju koja će biti temelj za zaštitu dalmatinskog meda na europskoj razini i vjerujemo da će to dodatno osnažiti poziciju naših medara" - istaknuo je Segarić.

Inače, možete do City galerije prošetati i sutra pa vidjeti kakva je ponuda naših proizvođača meda. Uostalom, ovo je doba godine idealno da nabavite sebi medne proizvode, ako već niste

Komentari