Proizvodi hrvatskog sela u Zadru

Sajam Proizvodi hrvatskog sela je najznačajniji seljački sajam u Hrvatskoj, a u Zadru se održava od 5. do 12. rujna ispred Arheološkog muzeja.

Na ovom najvećem i najstarijem sajmu tradicijskih proizvoda u Hrvatskoj u proteklih je sedamnaest godina izlagalo više od pet tisuća proizvođača, a posjetilo ga je više od 300 tisuća posjetitelja.

Sajam Proizvodi hrvatskog sela se u svojim manjim inačicama održava u više hrvatskih gradova. Na njemu izlažu odabrani proizvođači tradicijskih proizvoda.

"Cilj manifestacije je omogućiti građanima grada Zadra i njegovim stranim posjetiteljima povoljnu kupnju domaćih tradicijskih poljoprivredno prehrambenih proizvoda koji se ne mogu pronaći u trgovinama. Isto tako, cilj je pomoći malim proizvođačima i obrtnicima s područja cijele Hrvatske u promociji i plasmanu njihovih proizvoda" - rekli su organizatori.

Na sajmu će se moći kušati i kupiti kvalitetni domaći suhomesnati proizvod (slavonski kulen, kulenova seka, slanina…), domaća vina, domaće rakije i likeri, maslinova ulja, ekološki proizvodi, sirevi, med, prerađevine od voća i povrća, rukotvorine i suveniri, sviježe i suhe smokve, i ostale domaće tradicijske delicije koje direktno od proizvođača stižu na sajam u Zadru. Svi proizvodi koji će se moći pronaći na Sajmu su visoko kvalitetni domaći, tradicijski proizvodi. U njihovu proizvodnju je uložen dodatan trud i briga o održavanju ekologije, tradicije i kvalitete.

"Posjetite Sajam Proizvodi hrvatskog sela u Zadru i podržite obiteljska poljoprivredna gospodarstva i male obrtnike te kupujte domaće tradicijske proizvode" - pozvali su organizatori.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano