Tri, 2,1: Starta 1.Međunarodna regata Osmerci Zrće - Pag 2018.

U Pagu će 22. i 23. rujna 2018. biti veslački vikend u sklopu kojeg će se prvog dana održati finale veslačkog kupa Hrvatske 2018., a dan nakon toga 23. rujna 1.Međunarodna regata Osmerci Zrće - Pag 2018.

U finalu veslačkog kupa sudjelovati će gotovo svi najbolji veslači iz hrvatskih klubova koji će se, prema očekivanju organizatora, odazvati u nedjelju i na regatu osmeraca.

Prema riječima Branka Markote, dopredsjednika Veslačkog kluba Pag, očekuje se dolazak veterana veslača kao i predstavnika sveučilišta iz Zagreba, Splita i Dubrovnika. Također je naveo da je dolazak načelno potvrdila ekipa Slovenskog osmerca koji već godinama dolazi u grad Pag na zimske pripreme čime bi se ostvario međunarodni karakter regate, a nije nemoguće da će i neki veslači iz susjedstva (Austrija, Mađarska i Italija) već ove godine poslati svoje ekipe, točan broj sudionika znati će se nakon zatvaranja prijavnog roka koji će bit 19. ili 20. rujna 2018. U konačnici se procjenjuje dolazak oko 100 sudionika što bi bila brojka s kojom bi organizatori bili zadovoljni za prvu godinu događanja.

Po objavi Poziva na regatu Savez će istu uvrstiti u nacionalni kalendar regata te je kao takvu i prijaviti Svjetskoj veslačkoj federaciju kako bi je i oni momentalno uvrstili u kalendar svjetskih natjecanja, time obavijestili sve svjetske veslače o regati i pozvali sve zainteresirane na sudjelovanje na manifestaciji idealnoj za promociju Paga kao poželjne destinacije za dolazak veslačkog svijeta.

Tradicionalne veslačke regate ovog tipa su u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Francuskoj i Americi sportski, kulturni, turistički i statusni događaj prve kategorije i poradi broja prijavljenih sudionika traju i do 7 dana. Veslački vikend u Pagu održat će se u organizaciji Hrvatskog veslačkog saveza Hrvatske i Veslačkog kluba Pag, a pod pokroviteljstvom Gradova Pag i Novalja, i Turističkih zajednica gradova Novalje i Paga...

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano