Pobjeda virskih boćara na otvaranju sezone Druge HBL...

Bilo je teško i tvrdo na premijernom dvoboju Druge HBL protiv Otoka, ali su Virani napravili najvažnije – pobjedom 12:10 upisali su tri boda. Susret je riješen tek u neizvjesnosti treće ruke pobjedom Antonia Bilosnića u pojedincu protiv Marinka Norca-Keve (13:7), iako su raspleti nakon prve ruke (vodstvo 6:2) i susreta u disciplinama tapeta (vodstvo 10:4) nudili puno razloga za zadovoljstvo i bezbrižnost domaćina.

No kako je Darko Bašić susret u krugu izgubio od Dinka Botice (23:25), a prethodno je u prvoj ruci izgubio i u pojedincu od Ivana Bilokapića (10:13, nakon što je vodio 9:3!), dva boda za trijumf tražila su se u trojkama (Zoran Kokić, Marjan Bukvić i Božo Deša), Bilosnićevom pojedincu ili parovima u krugu (Luka Buterin, Ante Nemarić). Bilosnić je uspio, dok su ostali pali gotovo bez ispaljenog metka: virska trojka s izmjenom Igorom Vučetićem popila je „batine“ (4:13), a par Buterin i Nemarić uhvatio je tek 25 punata u porazu (25:29) od furioznog Bilokapića i Daria Radoševića. Kako je Bašić prvi potpisao poraz u trećoj ruci, potom par u krugu te trojke, sve su oči makar na kratko bile uperene u Air Bilosnića. Njegova pobjeda značila je i ukupnu pobjedu u meču. Srećom po Bluzere, Antonio je bio pravi, prozračan i lagan, odnosno čovjek odluke, izvještava Virski list preko kolege Kažimira Škrbića.

"Nije bilo lako. Tek sam se u pretposljednjoj ruci odvojio na pet punata razlike, dotad smo stalno bili u punat-dva. Gonili smo se" - kaže virski The Man. To znači kako je Bilosnić vodio 9:7, a potom je u vrhunskoj pretposljednjoj ruci uhvatio tri punta za nedostižnih 12:7. Točku na i stavio je 13. osvojenim puntom i pobjedom za svoj savršeni subotnji učinak (pobjede u paru, štafeti i pojedincu).

"Dobro sam valjao pa sam ga prisiljavao da izbijanjima pokušava uhvatiti punte. Iako nije bilo lako, imao sam prednost od početka našeg susreta" - opisuje Antonio relativnu muku prvog drugoligaškog susreta. Nije bilo lako, ali još lakše sve je moglo biti riješeno već nakon dvije ruke. Bašić je, podsjetimo, imao 9:3 u pojedincu prve ruke protiv Bilokapića, pa je Vir mogao s 8:0 uploviti u susrete druge ruke u kojima je Kokiću za dlaku (poraz 12:13 od Norca-Keve) izmigoljila pobjeda u preciznom. U susretu čovjeka s dva imena (Zoran Marko) protiv čovjeka s dva prezimena (Norac-Kevo), Kokić je bio negdje na očekivanom učinku pogodaka (4/11), ali je imao „crvotočinu“ na sredini tapeta sa pet uzastopnih promašaja, dok je Norac-Kevo unatoč tri početna promašaja pogodio u tom dijelu meča dva puta, prikupivši 7 punata i potrebno samopouzdanje. Moglo je, dakle, biti 12:0 za virsku squadru uz dubok naklon i pozdrav cetinskom (drugo)ligašu, jer u brzinskom i štafetnom izbijanju Cetinjani nisu imali miligram šanse kontra Bodula.

"Na kraju je ipak bilo neizvjesno, jer treba shvatiti da se svaka utakmica mora odigrati do kraja. Nema opuštanja. Momčad „Otoka“ inače jako dobro poznajem. Možda u ovom trenutku oni nisu još sasvim uigrani, a to nam pokazuje kako će sve utakmice, za razliku od Treće HBL, biti neizvjesne i tvrde. „Otok“ je solidan, ali ima u Drugoj ligi boljih momčadi" - misli Bilosnić koji je ponudio i dodatnu priču prvog virskog meča.

"Slabo poznajemo zogove, pa se puno više izbija nego valja. To nam je zadatak: skužiti i savladati terene kako bi bili bolji u valjanjima. Kakav god bio teren, postoje pozicije na kojima se može uspješno valjati" - zaključuje boćar. Ovo je zapravo bio samo eufemizam za brege, dolove i kanale koji „krase“ zogove Crvenih kuća, tipičnu boćarsku Grbavicu koja boljem poznavatelju prilika i stanja na terenu daje veće izglede. Virani su tamo već neko vrijeme u treningu i s nekim već odigranim utakmicama još od prošle sezone, ali očito s još nedovoljno iskustva da bi se sasvim opustili kao domaćini. I to bi uglavnom bila priča s premijernog meča, uz činjenicu da je wunderkind Nemarić već u prvom meču izjednačio svoj najbolji rezultat u brzinskom izbijanju (35) uz sedam promašaja, što daje za naslutiti kako će ove sezone pomicati granice.

U ostalim susretima 1. kola II. HBL igrali su: Zlatan otok – Umčani 22:0, Hajduk Rašica – Župa dubrovačka 14:8 i Komolac – Primošten 9:13. Naklice – HE Dubrovnik (nema rezultata).


DRUGA HBL- JUŽNA SKUPINA

Utakmica 1. kola

BK »VIR« – BK »OTOK« 12:10 (6:2, 4:2, 2:6)

Zadar. Boćalište »Crvene kuće«.

Utakmica 1. kola Druge HBL, jug.

Gledatelja: 100.

Suci: Željko Sabalić, Ivica Bilosnić.

POJEDINAC: Darko Bašić – Ivan Bilokapić 10:13. PAR KLASIČNO: Zoran Marko Kokić, Marjan Bukvić – Ivan Bašić, Marinko Norac-Kevo 13:2. Antonio Bilosnić, Igor Vučetić – Miroslav Jukić, Dario Radošević 13:5. TROJKA: Božo Deša, Luka Buterin, Ante Nemarić – Dinko Botica, Mladen Vuleta, Milivoj Milanović-Litre 13:5.

BRZINSKO: Ante Nemarić – Dinko Botica 35-31. Nemarić 35/42 (83,3%). Botica 31/41 (75,6%).

PRECIZNO: Zoran Marko Kokić – Marinko Norac-Kevo 12:13. Kokić: 1,2,4,5 (4/11). Norac-Kevo 3,4,3,3 (4/11).

ŠTAFETNO: Antonio Bilosnić, Luka Buterin – Ivan Bilokapić, Ivan Bašić 36:34. Bilosnić, Buterin 36/51 (70,6%). Bilokapić, Bašić 34/49 (69,4%).

PAR-KRUG: Luka Buterin, Ante Nemarić – Ivan Bilokapić, Dario Radošević 25:29. KRUG: Darko Bašić – Dinko Botica 23:25. TROJKA: Zoran Marko Kokić, Marjan Bukvić, Božo Deša (Igor Vučetić) – Mladen Vuleta, Miroslav Jukić, Ivan Bašić 4:13.


ČAK 14 DOMAĆIH UZASTOPNIH POBJEDA

Pobjeda Vira protiv Otoka bila je 12 prvenstvena utakmica u nizu bez poraza (11 pobjeda i remi) računajući utakmice iz Treće HBL, a broj domaćih uzastopnih pobjeda popeo se na 14, od čega su dvije ostvarene na boćalištu Crvenih kuća u Zadru. Prošle godine u rujnu također na otvaranju nove sezone Virani su zbog kiše morali kao domaćini nastupiti u Zadru, a pobijedili su Kijevo 18:4. Posljednji domaći poraz Vir je zabilježio 1. svibnja 2017.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano