Nikad spektakularniji vikend na Adventu u Zadru

Najspektakularniji vikend zadarskog Adventa upravo je pred nama: u tri dana čekaju nas čak četiri velika koncerta, nastupi domaćih mladih snaga, kazališne i izložbene premijere, atraktivni sajam domaćih proizvoda, bogati dječji program i nastavak manifestacije "Đir po gradu".

Koncerti vikend u petak otvara mlada zadarska sopranistica svjetskog glasa Nela Šarić svojim koncertom "La donna" u atriju Palače Cedulin u 20 sati. U tom je prostoru već nastupala ovog ljeta, a dojmovi su bili više nego dobri.

"S obzirom na veliki interes, ovacije publike i dojmove s prošlog koncerta u istom prostoru, želimo Zadru pokloniti još jednom ovu čaroliju. Ovo je poklon za sve one koji su prvi nastup propustili, ali i za one koji žele po drugi puta svjedočiti koncertu o kojem se još uvijek priča" - kaže Nela koja će sa svojim gostima i vrsnim korepetitorom Zoranom Velićem pjesmom prošetati kroz život djevojčice, dame, zavodnice, majke i ikone ljubavi – žene.

Iste večeri, samo sat vremena kasnije i svega nekoliko minuta dalje, na drugoj velikoj pozornici na Trgu Petra Zoranića, pred zadarsku publiku izlaze sjajni Jinxi koji ove godine obilježavaju veliki jubilej: 25 godina od osnutka benda i 20 godina od nastanka prvog velikog hita "Smijem se". Zato će njihov zadarski koncert biti presjek hitova iz bogate karijere, ali i izvrsna prilika za promociju aktualnog albuma "Pogrebi & Pomiriši".

Dan kasnije, u subotu, na istom mjestu nastupa legendarna splitska grupa TBF. Miljenici zadarske publike na lanjskom su zadarskom Adventu održali jedan od najboljih i najenergičnijih koncerata, zbog čega ih na Trgu Petra Zoranića ponovno željno iščekuju. Svoj tradicionalni Božićni koncert ove subote, 8. prosinca, organizira i Rotary Club Zadar, a gošća na ovoj humanitarnoj manifestaciji koja počinje u 20 sati u Hrvatskoj kazališnoj kući Zadar, bit će domaća glazbena pop diva Vanna koju zadarska publika nema prilike često slušati. I to je dodatni motiv za odlazak na Vannin koncert pored onog najvažnijeg, humanitarnog, jer je sav prihod namijenjen stipendiranju nadarenih zadarskih studenata na studiju u inozemstvu.

Uz ove večernje koncerte, svakako ne treba prepustiti ni jutarnje nastupe koji su ovog vikenda rezervirani za Glazbenu školu Blagoje Bersa Zadar. U subotnje jutro na Narodnom trgu s početkom u 11 sati nastupaju klapa Fjok s voditeljicom, prof. Marjanom Dušević, djevojački zbor s voditeljicom, prof. Nadom Smoljan te Puhački orkestar čiji je voditelj prof. Dražen Habuš. Cijelo subotnje jutro posvećeno je najmlađima: čarobna božićna povorka Djeda Mraza i vilenjaka točno u 10 sati kreće kroz grad na druženje s djecom i roditeljima, uz dječji gastro program, izradu i dekoriranje božićnih slastica uz chefa Branka Ognjenovića i moderatora Davora Dretara Drelu. U subotnjem večernjem terminu u 18 sati pali se druga adventska svijeća u crkvi svetog Šime.

Također, od četvrtka do subote, udruga Eko - Zadar održat će sajam zdrave hrane i tradicijskih proizvoda Dani sunca na Narodnom trgu. Ovo je pedeseto izdanje manifestacije Dani sunca pod motom "Živjeti dobro", a njegova ovogodišnja posebnost je projekt "Štand dobre volje“. Na njemu će sudjelovati Udruga za autizam Zadar čiji će volonteri izložiti rukotvorine koje su izradili članovi udruge pod vodstvom radnih i likovnog terapeuta, potom Udruga odgajatelja Maraške koji će se isto predstaviti s rukotvorinama svojih članova kao i Udruga osoba oštećena sluha Zadar, koja će svoje djelovanje prezentirati uz pomoć razglednica Zadra.

U sklopu ovogodišnje manifestacije Đir po gradu u subotu u 11 sati otvara se i Grinch Corner na Kalelargi u blizini Arheološkog muzeja Zadar. Uređen je po uzoru na film Grinch, koji je baš ove godine doživio premijeru u kino dvoranama. Grinch Corner nudi bogatu ponudu prigodnih blagdanskih delicija: kuhano vino, čajeve, kavu i rum punč, ali i sarme, palačinke, germ knedle, fritule i bubble vaffle.

Nastavlja se i program Kampo KAdventa i to Pub Kvizom u Caffe Bar No.7 u petak navečer te predstavom Crvenkapica u subotu u 18 sati. Programom bogati vikend završit će kako je i počeo, koncertno, i to nastupom Gradske glazbe Zadar u nedjelju ujutro na Narodnom trgu s početkom u 11 sati i 30 minuta.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano