Potpisan ugovor za zadarske vrtiće

U utorak, 15. siječnja nakon otvorenja dječjeg igrališta na Višnjiku u Kneževoj palači uslijedilo je svečano potpisivanje ugovora u okviru Poziva "Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja" sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda.

Grad Zadar je projekt prijavio u partnerstvu s gradskim vrtićima Radost i Sunce, te 5 vrtića drugih osnivača (DV Maslačak, DV Ribica, DV Golubica, DV Klokan i DV Šuškalica).

Vrtići će zahvaljujući ovom projektu unaprijediti svoj rad organiziranjem produljenog boravka i smjenskog rada. Kroz projekt će se verificirati novi odgojno-obrazovni programi, educirati postojeći i zaposliti novi djelatnici.

Ukupna vrijednost projekta je 14.269.513,60 kuna. Bespovratna sredstva iznose 100%, a financiraju se iz ESF-a. Uz Grad Zadar, ugovore su danas potpisali i vrtići iz Makarske, Bjelovara, Krapine, Ploča, Šibenika, Triblja i Belišća.

Tom prigodom gradonačelnik Zadra Branko Dukić je naglasio:

"Današnjom dodjelom ugovora počinjemo jedan iznimno vrijedan i životno važan program. On nam donosi održivo rješenje za realne potrebe obitelji s djecom i omogućuje usklađivanje njihovog obiteljskog i poslovnog života. U primjeru našeg grada to znači da će više od deset vrtića raditi do 22 sata, produljeni boravak organizirat će se u tri vrtića, a zaposlit će se više od trideset odgojitelja i više stručnih suradnika i tehničkog osoblja. Danas u Zadru slavimo blagdan naše nebeske zaštitnice Svete Stošije, a ovaj dar će sigurno razveseliti zadarsku djecu i roditelje."

Komentari