Zadranin Jure Brkljača na Dori 2019.

Na male ekrane vraća se Izbor za hrvatsku pjesmu koja će nas predstavljati na Eurosongu 2019. u Izraelu!

Izbor će se održati u subotu, 16. veljače 2019. godine u Sportskoj dvorani "Marino Cvetković" u Opatiji.

Tada će se gledateljima, publici i članovima žirija predstaviti 16 novih pjesama koje su prošle na natječaju HRT-a. Pobjednika će, u omjeru 50%:50%, birati publika i stručni ocjenjivački sud. U slučaju izjednačenog rezultata, odlučujući će glas imati publika.

Stručni ocjenjivački sud u sastavu Ivana Vrdoljak Vanna, Zlatko Turkalj Turki, Igor Geržina, Ante Pecotić, Antonija Šola, Zlatko Gal i predsjednik žirija Željen Klašterka, protekla dva dana nisu imali lak posao. Između 166 prijavljenih pjesama trebalo je izabrati njih 16.

No, predstavnici HDS-a, HGU-a, HRT-a, pobjednica Dore i glazbeni kritičar odradili su svoj posao savjesno i evo koga ćemo slušati i gledati na Dori 2019.

Među odabranim izvođačima i pjesmama je i Zadranin Jure Brkljača, mladić od kojeg se u budućnosti očekuju najveća postignuća, a koji je i dosada svojim pjesmama i nastupima uzburkao scenu. On će se na Dori 2019. predstaviti pjesmom "Ne postojim kad nisi tu".

Iza ove iznimno lagane i moćne balade, stoji jedno od najvećih autorskih imena Miroslav Rus, čovjek koji potpisuje pjesme nekih od najpoznatijih glazbenika. I ovoga puta, Rus potpisuje glazbu i tekst, dok je aranžman napravio u suradnji s mladim i kreativnim glazbenim producentom Mihaelom Blumom.

Zadovoljstvo ulaskom među odabrano društvo na Dori, ali i suradnjom s Rusom, Jure ne krije:

"Kao mali pratio sam Doru i to je za mene bila neosvojiva tvrđava, a sad imam čast biti dio festivala. Također sam sretan odlukom žirija koji cijenim, a ovo priznanje dolazi mi kao motivacija za daljnji rad. Veselim se i novoj suradnji sa Miroslavom Rusom, koji od samog početka vjeruje u mene i s nestrpljenjem očekujem nastup u Opatiji. Za sam kraj mogu poručiti, ne postoji neosvojiva tvrđava, nego loš osvajač."

Ovom prigodom, zadovoljstvo izborom, nije krio ni Miroslav Rus:

"Radujem se ulasku moje pjesme na Doru, posebno u trenutku kada vidim jedan novi, svježi pristup u organizaciji same priredbe. Drago mi je da je žiri u kome su redom bili ljudi koje cijenim, prepoznao moju pjesmu, koju izvodi mladi Zadranin Jure Brkljača, u koga vjerujem kao izvođača ali i kao čovjeka, od prvog našeg susreta. Jure je izuzetan pjevač i instrumentalista i uvjeren sam da je pred njim velika karijera. Pitao sam ga danas kako se osjeća, jer znam koliko je to napeto očekivao, a on mi kaže: ne mogu dočekati da počne!".

Komentari