Ministar Zdravko Marić najavio proračun za 2019.

Ministar financija Zdravko Marić najavio je da će na sutrašnjoj sjednici Vlade biti predložen proračun za 2019.

"U petak, na sjednici Vlade, možemo očekivati da će Vlada ići za usvajanje proračuna za 2019., s projekcijama za 2020. i 2021. Paralelno s tim, napravit ćemo i rebalans proračuna za ovu godinu, nešto što je bilo i prošle godine u ovo doba, dakle jedna vrsta tehničkog rebalansa, obzirom na nešto bolje prikupljanje prihodovne strane i preraspodjele na rashodovnoj strani. Što se tiče ovogodišnjeg proračuna javnih financija, imat ćemo i veliki efekt protestiranih jamstava po pitanju Uljanika" - kazao je Marić.

Tom prigodom kazao je i da u ovom trenutku, mjesec i pol do kraja godine, ne može sa sigurnošću reći kakav će imati utjecaj državna jamstva dana posrnulom Uljaniku na rezultat proračuna.

"Da nema ove situacije sa Uljanikom, već sad u ovom trenutku bih vam bez ustručavanja rekao da će biti ponovo višak u proračunu za 2018. godinu. S obzirom na Uljanik to ne mogu reći. Moramo čekati kraj godine. Ali mogu sa sigurnošću mogu reći da unatoč situaciji sa Uljanikom, i činjenici da ćemo morati za ovu godinu proknjižiti u statistiku javnog duga preko 3 milijarde kuna, da će se javni dug kao postotak u BDP-u nastaviti smanjivati" - poručio je ministar.

Komentari