Mario Paleka novi direktor gradske TZ

Mario Paleka novi je direktor Turističke zajednice grada Zadra.

Naime, time su završene sve nedoumice i spekulacije o tome tko će zasjesti u direktorsku fotelju nakon što je ostavku 1. kolovoza dao Ante Rados.

Tako je na današnjoj 8. sjednici Turističkog vijeća TZ grada Zadra, temeljem odredbi članka 17. Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma članka 22. i 39. Statuta Turističke zajednice grada Zadra te članka 4. Poslovnika o radu Turističkog vijeća Turističke zajednice grada Zadra, održanoj dana 11. rujna 2018. godine, Turističko vijeće Turističke zajednice grada Zadra donijelo je odluku o imenovanju gospodina Mario Paleka za novog direktora Turističke zajednice grada Zadra, priopćili su.

U službenom priopćenju za javnost iz TZ-a nakon sjednice navodi se i da je on ispunio "sve uvjete propisane Zakonom o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma i Pravilnikom o posebnim uvjetima koje moraju ispunjavati zaposleni u Turističkom uredu Turističke zajednice općine, grada, županije i Glavnom uredu Hrvatske turističke zajednice".

"Na 8. sjednici Turističke zajednice grada Zadra provedeno je tajno glasovanje te je većinom glasova gospodin Mario Paleka izabran za direktora Ureda Turističke zajednice grada Zadra" - ističe se.

Inače, Mario Paleka rođen je 10. rujna 1974. godine u Zadru, po struci je diplomirani kineziolog.

"Prilikom predstavljanja Programa rada za jednogodišnje razdoblje iznio vlastiti stav i mišljenje te nove ideje, koje bi mogle pridonijeti kvalitetnijem radu turističke zajednice i unapređenju razvoja turizma" - stoji u priopćenju kojeg su poslali iz gradske TZ.

Inače, na natječaj je stiglo deset prijava, a kandidati su bili Hrvoje Anić, Šime Šokota, Iva Bencun, Željka Benčik, Mario Paleka, Stjepan Vrsalović, Jure Javoran, Vlatko Gladović, Branko Ganzulić i Josip Filipović.

Rok za žalbu na ovu odluku je osam dana, a ukoliko ne bude niti jedne, gradonačelnik će s novim direktorom potpisati ugovor.

Komentari