PP Vransko jezero zahvaljuje volonterima

Na današnji dan posebno zahvaljujemo svim našim volonterima koji su proteklih godina svojim dobrovoljnim radom doprinijeli zaštiti prirode i očuvanju kulturne baštine na Vranskom jezeru. - navodi se u priopćenju Parka prirode Vransko jezero.

Volonteri su obnavljali suhozide, krčili puteve, sanirali ilegalna odlagališta otpada i održavali infrastrukturu Parka. Javna ustanova Park prirode Vransko jezero od 2016. godine provodi volonterski program "Suhozidar/ka” kroz koji je za sada prošlo 20 ak volontera iz cijele regije. Uključivanjem u program dobivate priliku da nam se pridružite u očuvanju prirode i kulturne baštine, a ujedno naučite tradicionalno znanje uvršteno na UNESCO-ov popis nematerijalne kulturne baštine.

Tijekom ove godine, ističu dalje iz Parka prirode, radili smo na razvoju novih volonterskih programa koji će biti usmjereni na školske volontere, a već iduće godine prvi školski volonteri dolaze u Park na volontersku akciju! Školski volonterski program napravljen je u sklopu projekt "VOLontIraj za PRIRODU, VOLontIraj za SEBE” kojeg provodi udruga Sunce iz Splita, a na kojem je Javna ustanova Park prirode Vransko jezero partner.

Projekt promovira i potiče provedbu programa školskog volontiranja u zaštićenim područjima prirode te uključuje i rad na razvoju socijalnih vještina mladih.

Uz Javnu ustanovu Park prirode Vransko jezero partneri na projektu su Liga za prevenciju ovisnosti, Obrtno tehnička škola Split, Srednja škola Ivana Lucića – Trogir, Centar za pružanje usluga u zajednici, Javna ustanova "Park prirode Biokovo", Javna ustanova "Nacionalni park Krka“ i Javna ustanova "Park prirode Telašćica".

Komentari