Plovi morem turnira kao primjer mnogima - TKDK Plovanija

Taekwondo klub Plovanija spada u red sportskih kolektiva koji nas svako malo obraduju ponekim pokalom, medaljama, nagradama s lokalnih i nacionalnih borilišta.

No i trudom, marljivošću, brojnim hvalevrijednim aktivnostima. Kao u 2017. momci i cure su i lani, u 2018. nastavili s radom u tri osnovne škole grada Zadra. Svima već poznate, ali nikada na odmet ponoviti, to su: OŠ Zadarski Otoci (Bili Brig), OŠ Krune Krstića (Arbanasi ) i OŠ Bartula Kašića (Put Bokanjca). U siječnju su tako - prije 12 mjeseci - imali seminare za trenere i voditelje, nakon uspješno položenih seminara krenuli su punom parom s radom, svaki mjesec sa svojim borcima na turnirima širom RH. Nekad su se vraćali s kolajnama, nekad praznih ruku, pa makar se kaže kako je bitno sudjelovati ne i pobijediti, pokupili su preko 200 odličja.

Uz to su uspješno priredili i treći po redu već tradicionalni “Zadar Open” na kojem su 09.06. u Mocirama sudjelovali sastavi iz 4 države čiji su predstavnici najavili dolazak i narednog ljeta. Treba spomenuti i kako se s djelovanjem nije prestalo kad i školska godina, pa je za sve učenike željne napredovanja održavan trening na otvorenom, tijekom srpnja i kolovoza.

U novu pedagošku godinu su krenuli s puno novih članova i članica željnih učenja borilačkih vještina. Kako u svakom uspješnom klubu, tako i Plovaniji, za kvalitetu nije bitna samo edukacija boraca, nego i trenera i voditelja. Oni su se osposobili za vježbanja s najmlađima i TK je u studenom otvorio taekwondo vrtić za djecu 2-6 godina i time postao prvi klub u Hrvatskoj koji trenira mališane toga uzrasta.

Treninzi za najmlađe čini 95 posto igre i 5 posto taekwondo-a. Time se svako dijete razvija na najkvalitetniji mogući način jer su kretanje, istraživanje i igra osnovni dijelovi djetetova života. Poznato je kolika je važnost tjelesnog vježbanja i koliki su njegovi utjecaji na rast i razvoj limača u ranoj dobi, i upravo tu pokretačku silu treba iskoristiti, istaknuli su iz kluba. I samo poticanje djece na kretanje ima višestran utjecaj: razvijaju se njihova tjelesna, motorička, emocionalna obilježja.

U 2019. i dalje imaju u planu rast kluba, sa svim izazovima i ciljevima. Uskoro počinju natjecanja na kojima će se predstaviti s već “starim“ i novim borcima. U lovu na dobar rezultat, ali i dobro raspoloženje i lijepa iskustva. U tom smjeru i četvrti turnir “Zadar Open-a” će se održati u našem gradu 22.06.2019. s - nadaju se - i više stranih zemalja nego proteklih godina. Klub ima u planu održati dva polaganja za više pojaseve i još puno toga, otkriva nam Antonio Čačić, trener u TK Plovanija.

Komentari