Ovog vikenda dođite na Pakošku lignjadu 2018.

Ovog vikenda nezaobilazan događaj za sve ljubitelje liganja, dobre spize i zabave svakako je 3. Otvoreno prvenstvo u lovu na lignje, koje će se održati na prostoru TZO Pakoštane s početkom od 9.00 sati ujutro.

Popularna Pakoška lignjada ove se godine vraća kao centralni događaj svih ljubitelja liganja i lova na lignje, uz dobru zabavu, gastro užitke i nezaobilazan humanitarni karakter ove jedinstvene manifestacije.

O kakvom je prvenstvu riječ najbolje govore podaci s 2. Otvorenog prvenstva iz 2016. godine, kad je preko dvije stotine lignjolovaca ulovilo gotovo stotinu liganja ukupne težine oko trinaest i pol kilograma.

Ove godine Pakoška lignjada započinje otvaranjem prijava u 9.00 sati, slijede ribolovne radionice sat vremena kasnije, u 11.00 uređenje božićnog drvca, pa dalmatinska marenda i u podne postavljanje drvca ispod mora.

U 14.00 sati zaključuju se prijave i nakon blagoslova u 14.30 slijedi izlazak brodicama u lignjolov, koji će trajati do 17.30. U 18.00 slijedi vaganje i točno u 20.00 proglašenje pobjednika te kasnije uvečer izvlačenje tombole i prigodni program.

Za natjecatelje su predviđene i vrijedne nagrade, od vanbrodskog motora, ribolovne opreme i mnogih drugih nagrada. Natjecatelje i posjetitelje očekuje dobra spiza te još bolja zabava uz Zaratino band i Limenu glazbu Pirovac.

Organizatori iz Športsko-ribolovnog društva Pakoštane posebno ističu humanitarni karakter ove manifestacije, na kojoj će se prikupljati sredstva za socijalno ugrožene obitelji, a ujedno se zahvaljuju generalnim sponzorima Općini i TZ općine Pakoštane te svim ostalima koji pridonose organizaciji ove sad već tradicionalne manifestacije.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano