NY:Hrvatska klapa himnom otvorila NBA utakmicu u kultnoj dvorani!

Uoči NBA utakmice New York Knicksa i Indiana Pacersa u kultnoj dvorani Madison Square Gardenu himnu SAD-a izvela je nitko drugi doli "a cappella" - klapa Astoria...

Uobičajeno je da himnu izvodi netko iz reda zvijezda tamošnje estrade ili mladi pjevači, ali povod dolaska hrvatske klape bio je Dan hrvatske baštine koji su prvi put obilježili New York Knicksi.

Na poluvremenu je izveden i popularni ples linđo koji je zabavio američku publiku, a izvela ga je grupa 'Hrvatska ruža'. Također, publika je u međuvremenu učila hrvatski jezik, pa su tako napokon mogli saznati i što je - hm - burek, piše Večernji list.

Klapa i plesači zaradili su ovacije cijele dvorane, a poseban je to osjećaj bio za hrvatske igrače Maria Hezonju u dresu Knicksa i Bojana Bogdanovića u dresu Pacersa koji su slavili 121-106. Bogdanović je zabio 15 poena dok je Hezonja ubacio 10 koševa.

Nije neobično da NBA momčadi slave baštinu pojedinih država, a tako je sada red došao i na Hrvatsku, navodi i Morski.hr. Mario je nabijen emocijama osjetio potrebu na instagramu zahvaliti se svima najprije na engleskom:

"Rezultat nije baš kakav smo očekivali, ali čovječe, kakva publika večeras!!! Hvala New York, hvala Knicksima na prvoj noći Hrvatske baštine ikad!”...

A onda i na svom materinjem jeziku hrvatskim navijačima:

"Ljudi, hvala vam od srca, predivan je osjećaj igrati pred mojom nacijom! HRVATSKA! Čestitke mom bratu (Bojanu) na odličnoj igri" - napisao je u statusu "gospar" u "knickerbockers-ima" Hezonja. Ne bez ponosa.

Komentari