LISTOPAD U BRIŠEVU: To je napravio Ivan, a ono tamo Lucija...

Nasmijana, u vedrom sunčanom danu, taman...

"Izvolite, pogledajte, nešto vam se sigurno sviđa!" - pokazuje i srdačno pozdravlja goste, roditelje, bake, djedove, ali i radoznale kolege i kolegice vršnjake u sjeni visokog stabla malena blondina.

"To je napravio Ivan, a ono tamo Lucija" - upoznaje nas smeđokosi dječak čvrsto držeći u ruci narančastu kutijicu, vlastiti rad.

"... trideset sedam, četrdeset dva, pedeset osam... - broje i zbrajaju kod kasice ispred ulaza veseli tandem blagajnika, zelenooki i prijatelj u plavo-bijelom s cvikama i širokim osmijehom od uha do uha.

"Ma, prekrasno, i moja je unuka tu među njima. Uzela sam dvije kartonske čaše i onu vazu tamo pored prozora. Divota!" - kazuje nam očarana teta u društvu supruga. Ne bez vidljiva ponosa...

Kupovalo se, prodavalo, razgledavalo, izlagalo, nadomak Zadra, na već uobičajenom školskom sajmu pod nazivom "Listopad u Briševu", naravno u Briševu, u petak, 19. normalno listopada.

"Vrijedne ruke učenika 1.,2.,3. i 4. razreda, zajedno sa svojim učiteljicama, i ove godine su si dali truda u izradi raznih suvenira, dekoracija, školsko-kućanskih potrepština, a sve u ruhu jeseni" - otkriva i prepričava mlada nastavnica u područnom odjelu OŠ Smiljevac, Nina Bencun Kalac.

Na školskom dvorištu, kazuje nam, mogle su se kušati i domaće jabuke u šarenom obliku, prekrivene čokoladom, cimetom, mrvicama...

Ugodnom ozračju doprinio je i zvuk gitare i pjesme kojoj su se pridružili i mnogi posjetitelji ovog tradicionalnog događanja.

Uz nezaobilaznu kavu i kolače, ukusne uratke mama, pa i ponekih tata, svi su se u ugodnom društvu dobro proveli, a mnogi noseći kući i poneku zanimljivu dobrodošlu sitnicu s havle vrijednoga đačkog sajma...

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano