Humanitarni Vir: U ponedjeljak akcija darivanja krvi

U ponedjeljak, 17. prosinca od 15:30 do 18:30 sati u vijećnici Općine Vir na tradicionalnom božićnom darivanju krvi okupit će se članovi i prijatelji Udruge dobrovoljnih darivatelja krvi Vir, pa predsjednik UDDK Vir Goran Vicković poziva sve članove i simpatizere na što brojnije okupljanje kako bi akcija bila što uspješnija.

Ovo je treća ovogodišnja akcija darivanja krvi na Viru nakon koje će se darivatelji po tradiciji i na maloj fešti okupiti u restoranu Kotarina.

Na akciji će se također prikupljati donacije za Zakladu Ana Rukavina, koja zahvaljujući predsjedniku Vickoviću na Viru djeluje već nekoliko godina. U travnju 2017. na zajedničkoj akciji virske udruge i Zaklade čak 30 Viranki i Virana upisalo se u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, a još od ranije na prvoj takvoj akciji uzimanja uzoraka krvi za tipizaciju njih 19 upisom je doprinijelo spašavanju života oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnicima s teškim oštećenjem koštane srži.

Komentari