Četiri zadarska kuhara na Svjetskom kulinarskom kupu

Na najvećem kulinarskom natjecanju na svijetu - Svjetski kulinarski kup - svoje predstavnike imat će i Hrvatska, odnosno Zadar.

Kup će se održati u sklopu EXPOGAST sajma u Luksemburgu od 24. do 28. studenog. Tih dana Luksemburg će ponovo biti mjesto susreta za preko 3.000 kuhara i slastičara iz svih krajeva svijeta.

Hrvatsku će u Luksemburgu predstavljati Nacionalna kulinarska reprezentacija koju će činiti šest članova Nacionalnog tima, pet članova Regionalnog tima Varaždinske županije, deset kuhara i jedna slastičarka u individualnim kategorijama te četiri člana Catering tima s pratećem osobljem.

Izbornik hrvatske kulinarske reprezentacije, Marinko Jurešić, i predsjednik Saveza Damir Crleni odabrali su članove reprezentacije na temelju njihovih ostvarenih rezultata na domaćim natjecanjima HKS-a te međunarodnim natjecanjima pod okriljem Worldchefs-a (Svjetskog udruženja kuharskih saveza).

Reprezentacija se okuplja u utorak, 20. studenog u hotelu Trakošćan iz kojeg će krenuti prema Luksemburgu.

Među njima su Tomislav Karamarko (Falkensteiner Hotel & Spa Iadera, Zadar) i Josip Vrsaljko (Zadar Travel, Terra Travel), dok će kao individualni natjecatelj nastupiti Klaudio Mrkić (Falkensteiner Hotel Adriana Borik d.o.o.), i Marko Martinac (Restaurant 4 Kantuna, Zadar).

U želji da se hrvatsko kulinarstvo predstavi u najboljem mogućem svijetlu, pripreme za natjecanje započete su početkom ove godine.

Jela koje su hrvatski predstavnici osmislili testirani su u nekoliko navrata te su spremni za predstavljanje najuglednijim svjetskim kuharima koji će biti u žiriju.

"Ponosni smo na činjenicu da je Hrvatska jedna od 30 država koje će se natjecati u najprestižnijoj kategoriji Nacionalni tim što smo zaslužili kontinuiranim nastupima i dosadašnjim uspješnim rezultatima, dok je veliki broj zemalja otpao zbog nedostatka mjesta" - poručili su iz Hrvatskog kuharskog saveza.

Komentari