FOTO: S otvorenja izložbe Antuna Borisa Švaljeka

Nakon 19 godina, koliko je prošlo do zadnje izložbe, u utorak, 5. ožujka u Kneževoj palači otvorena je izložba Antuna Borisa Švaljeka pod nazivom "Harmonija".

Otvorenje izložbe privukao je veliki broj naših sugrađana što je razumljivo jer se radi o vrhunskom umjetniku čiji rad uvijek iznova privlači pozornost i traži od vas da te slike promatrate s oduševljenjem, što zbog veličine, što zbog boja kao i samog prikaza.

"U mom kraju postoji šuma koja se zove harmonija kad smo bili mala djeca nismo znali izlaza naći. Ta jedna djetinja radoznalost je ostala u tome i paralelno sam vukao te šume. U međuvremenu radim i slike koje su reakcija na svakodnevicu, ima svega tu, samo je to zamotano. Ja se više bavim humorom" - opisao je autor svoj rad.

Predgovor za izložbu napisala je Margarita Sveštarov Šimat, povjesničarka umjetnosti.

"Doživljavam ga s radošću jer je dvosmislen, dosjetljiv i on je raskošan u svojim slikama i imaginaciji. I sam kaže nastaju slike kako ih nanosi život, a život je bogat" - kazala je Sveštarov.

Izložbu možete razgledati do 2. travnja.

Inače, Švaljek je dosad imao oko 130 samostalnih izložbi, a sudjelovao je i na više od 800 skupnih u domovini i izvan nje.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano