Brkati studeni pozvao na nužnu prevenciju raka prostate i testisa

Brrruu… brrram… brk jedan, pa drugi, doviđenja!

U toploj i ugodnoj atmosferi poznate zadarske brijačnice Mr. Razor obilježen je kraj "brkatog studenog" u kojem su košarkaši Diadore "uzgajali" brkove ukazavši na taj način i simbolično na ranu prevenciju raka prostate i testisa...

"Mislim da je najvažnije što smo uspjeli potaknuti naše muške članove da uvide važnost i nužnost rane prevencije u sprečavanju ovih opakih bolesti. Puštanje brkova je najmanje što smo mogli učiniti, a posebna zahvala ide svim članovima i navijačima Diadore koji su pokazali svoju veličinu i pridružili nam se u ovoj akciji. Zahvaljujem se Ivanu Miškoviću, vlasniku brijačnice Mr. Razor koji je odmah prepoznao važnost projekta, ali i gradonačelniku Branku Dukiću što je izdvojio vrijeme kako bi nam pružio podršku" - izjavio je nakon kolektivnog brijanja Tomislav Kabić, predsjednik i igrač KK Diadora.

Rak je prostate 2. najčešći zloćudni tumor - u HR oboli u godini 1800 i umre 800 - u muškaraca, iako se vrlo lako dijagnosticira. U početnoj fazi razmjerno lako je izlječiv operacijom ili zračenjem u gotovo 100 posto slučajeva i dijagnosticira se iz krvi mjerenjem PSA. U "brkatom studenom" - Movember (moustache i November) su sudjelovali svi igrači i stručni stožer Diadore, a zajedno s Mr. Razor Barbershopom prikupilo se 2.400 kuna.

Ivan Mišković novčanu donaciju je predao Branku Dukiću, predsjedniku Lige protiv raka Zadar. Humanim akcijama Entuzijasta tu nije završetak. U ponedjeljak, 10.12. od 8 do 12 sati u pomoćnoj dvorani OŠ Zadarski otoci na Bilom brigu zajedno s prijateljima iz ZD sekcije Hrvatskog zbora sportskih novinara i Humanitarne udruge “Antonio Jurjević” organiziraju dobrovoljno darivanje krvi. Za darovati krv osoba mora biti u dobi između 18 i 65 godina, odnosno do 60 godina ako krv daje prvi put i imati više od 55 kilograma. Uz to postoje još neki zdravstveni parametri koje je potrebno zadovoljiti kao idealna tjelesna temperatura, krvni tlak, puls i hemoglobin, što će u dvorani dodatno provjeriti osoblje Odjela za transfuziologiju Opće bolnice Zadar.

"Najbitnije je da je osoba koja želi darovati krv zdrava i da obavezno ponese svoju osobnu i zdravstvenu iskaznicu s OIB-om. Pridružite nam se u što većem broju i podržite ovu božićnu akciju koja će biti popraćena ugodnom blagdanskom atmosferom, prigodnim slasticama i dobrim društvom" - poručili su i pozvali nas iz KK Diadora.

Komentari