FOTO: Čarobni koncert studija Libreto

U četvrtak, 20. prosinca 2018. – te od 19:15 h svoj je Svečani polugodišnji koncert pod nazivom Čarobni zvuci Božića održao Glazbeni studio Libreto sa svim svojim polaznicima: Dječjim plesnim zborom Libretići (Najmlađa, mlađa Srednja, starija Srednja te Starija skupina), pjevačima solistima te jednom, ali vrijednom i sjajnom klasičnom gitaristicom.

U Svečanu dvoranu Sveučilišta u Zadru su donijeli pravu predbožićnu atmosferu kroz bajkovite stihove, prigodne scenske rekvizite, odlično odabran glazbeni repertoar te odlično uvježbane točke koje su se izmjenjivale protočno, gotovo pa spontano.

Koncert je sponzorski podržalo i Hrvatsko društvo skladatelja.

Publika je zajedno sa zborom, za koje su svi prisutni primijetili da zvuče izuzetno čisto, točno, odmjereno i kompaktno u svojim izvedbama uživo, mogla zapjevati gotovo svevremene, poznate božićne hitove, ali i zaplesati uz njih. Djevojčice su se sjajno snašle i u a cappella izvedbi te i tu pokazale zavidnu razinu zrelosti u nastupu i izražavanju.

U tek tri godine postojanja Zbora Libretići su izrasli u poznati i traženi zadarski "brand" s već prepoznatljivim, osobitim zvukom, izrazom, pristupom i nastupom na sceni.

Roditelji i svi prisutni su također bili očarani nastupom najmlađih – bilo je tu i božićne noći, i anđela, dječice pred jaslicama, i sjedenja ispod božićnog drvca, a djevojčice su pokazale da se sjajno snalaze i u ulogama voditeljica te recitatorica.

Među pjevačima solistima, od onih najmanjih pa do najstarijih, već su se počele tražiti i prepoznavati nove potencijalne mlade pjevačke zvijezde (Manuela Masar, Duje Čikarela, Vita Zorica, Lorena Ažić, Andrea Justinić, Hana Grubić, Katarina Mikulec, Lana Margetić, Ena Nimčević, Antea Jakešević, Franciska Ružić, Natali Kraljić) te su njihovi nastupi također bili zasluženo pozdravljeni i nagrađeni odreda dugim i toplim aplauzima.

U čarobni, bajkoviti ugođaj predbožićne noći sjajno se uklopilo i vješto i divno iznijansirano sviranje klasične gitaristice Donate Zelić.

A sve su to članovi ovog glazbeno – scenskoga studija pripremili i izrealizirali za jednu izuzetno važnu, humanitarnu svrhu – pomoć Palčićima, odnosno prijevremeno rođenoj djeci. Njih se u Hrvatskoj godišnje rodi oko 2500, a svijest javnosti o problemima i posljedicama s kojima se roditelji i njihova nedonoščad susreću izuzetno je, nažalost, niska. Naime, i danas je prijevremeni porod vodeći uzrok smrti novorođenčadi u nerazvijenim, ali i razvijenim zemljama svijeta.

Palčići (prijevremeno rođena djeca) osobito su osjetljiva u razdoblju neposredno nakon rođenja i u ranom razvoju, stoga jest nužno osigurati im najbolji mogući start na samom početku života.

Klub roditelja nedonoščadi Palčići osnovan je 2010. godine, zadarska podružnica 2017. te okuplja oko 20–ak obitelji.

Cilj ovoga humanitarnoga koncerta bio je prikupiti donacije i sredstva potrebna za kupnju nužnih medicinskih uređaja u Zavodu za neonatologiju Klinike za ženske bolesti i porode KBC–a Zagreb (Petrova), te edukaciju stručnih timova.

Organizacijski dio čini doc. dr. sc. Marina Vidaković, kao i uvijek spremni za suradnju, podršku i pripomoć - Odjel za psihologiju te Sveučilište u Zadru.

Večer je privedena kraju u vedrom, radosnom i svečanom predbožićnom duhu, a zadovoljni su i ozareni bili svi prisutni - i odreda sjajni mladi izvođači, njihovi ponosni mentori, Ivana Begović i Dinko Habuš, brojna publika, kao i predstavnici Palčića te su već tada najavili neke nove i lijepe zajedničke priče i buduće suradnje.

Komentari