Magija baluna, sretna lica i darovi OŠ Voštarnica...

Puna lista ekipa, puna tribina posjetitelja, puna košarica darova i - puna srca, plemenitosti i malog baluna. Baš kako se i najavilo, u punom smislu riječi, bila je to fantazija, bajka, čudesna, rekli bismo neponovljiva, ali znamo da nije istina, i da nas u 2019. čeka nova - Futsal Čarolija…

Humanitarni turnir u 21. izdanju, opravdao je u cijeloj punini naziv, ispunio u desetak blagdanskih dana odvijanja i naša nadanja i priželjkivanja poklonika hakla. I ne razbacujemo se tu nipošto epitetima i tek tako hvalospjevima, za nekakvu patetiku nema nikakva razloga. Blizu 100 sastava nastupilo je na tradicionalnom natjecanju u Mocirama.

Pokali su se na koncu našli u rukama MNK Kontrol Biro Auto Rogić kod seniora, braniteljica trofeja ŽMNK Mirlović Zagora kod žena i naposljetku Academica - Crno u konkurenciji nadarenih mališana.

Naime, na parketu su se kao i lani paralelno odigravala tri turnira, što je dalo posebnu draž izvrsnom malonogometnom nadmetanju tijekom desetak božićnih dana. Prvi su u odličnom finalu muškaraca - arbitri Krešimir Zrilić i Luka Popović - pred 650 gledatelja slavili nad postavom MNK Plovanija, 3-2, cure iz malenoga naselja nadomak Unešića su trijumf upisale u ključnoj utakmici kontra starih rivalki iz 1. ŽMNL, djevojaka iz Poličnika, Super Chicksa, 1-0. U susretima za treća mjesta mladići Idassa Nadin su uvjerljivo pobijedili Bili Brig 4-0, istim rezultatom kao i Donat ekipu IPA Zadar. Titula kod dječaka pala je nakon 7-4 slavlja izuzetno darovitih prvaka u vrhunskoj predstavi i utakmici ljepotici, nad talentiranim vršnjacima iz Dasiaddoa.

“Pobijedio je kolektiv, imao sam na raspolaganju raspoložene igrači koji su svi dali svoj obol za osvajanje finala i ja im na tome čestitam” - kazao je novinarima vidno zadovoljan- a kako i ne bi bio - Dino Kevrić, voditelj Kontrol biroa AR. Niti na suprotnoj strani nismo naišli na tužna lica:

“Dan ranije u polufinalu nas je ubila utakmica sa Bilim Brigom, koju smo odigrali fantastično i visoko dobili 7-4, tu smo se ispucali. U finalu smo dali maksimum no nije nas nažalost išlo, čestitam našim prijateljima na pobjedi” - rekao je kratko voditelj Plovanije, Željko Skukan.

Kao točka na “i” turnira odigrana je i revijalna utakmica, 4-4, između Zadarske dice i OŠ Voštarnica, jedine županijske osnovne škole za djecu s razvojnim poteškoćama kojoj je i išao kompletan prihod namaknut prodajom ulaznica. Posjetitelji su guštali u humanim bravurama nogometnih genijalaca - srebrnog SP reprezentativca Danijela Subašića, bivšeg Vatrenog Jurice Buljata, sportskog direktora Hajduka Saše Bjelanovića, ali i Krševana Santinija, Jakova Pinčića, Marina Kurtina, Dragana Župana i mora drugih asova, poznatih imena, a na krcatim tribinama su uživali nekadašnji, aktualni i budući nogometaši, malonogometaši, košarkaši, atletičari, ali i ljudi iz politike među kojima i Branko Dukić, prvi čovjek Donatova metropolisa.

Baš svatko tko je došao u Mocire u posljednjih 11 večeri 2018. koliko je turnir trajao, mogao je naći za sebe dio zadovoljstva u spektakularnom natjecanju djece, žena ili seniora. Još kada se tome pridoda i revijalna utakmica koja je doslovce “zapalila“ dvoranu dan prije finala, onda možemo notirati da je Futsal čarolija i ovog puta - kao i inače u ranijim navratima - bila uistinu magična. “Na ovakve susrete uvijek ću se odazivati, znamo i ja, ali i moji prijatelji što oni znače za djecu, krasno je darivati napose blagdanskih dana. Žao mi je što nisu mogli tu s nama biti Luka, Vrse i Livi, bila bi prava ludnica no i ovako je dobro, ali bit će vremena” - kazao je popularni Suba.

“Kada se nađeš s prijateljima i baciš partiju, a to radiš za djecu, onda tu nema veće radosti i zadovoljstva. Napišite kako obećajem da ćemo svi dolaziti dok budemo mogli, jer turnir je veličanstven, i kvalitetan i humanitaran” - dodao je Ivan Ćurjurić, standardni igrač i veznjak Željezničara iz Sarajeva.

“Naravno, veliko hvala svima na velikom trudu i zalaganju koje ste nesebično pružili, od klubova, ekipa, sudaca, delegata, do volontera, donatora, posjetitelja, i naravno veliko hvala Gradu Zadru i TZ Grad Zadar na velikoj podršci, a sve s ciljem za OŠ Voštarnica!” - poručili su vrijedni organizatori događanja. Ravnateljica osmoljetke Irena Dukić uzvratila je na zahvalama: “Donacija nam pomaže da uvedemo neke nove metode rada s đacima. Naročito mi je drago da se u javnost odašilje divna poruka kako je Osnovna škola Voštarnica dio zajednice, pedagoškog i sportskog života, a ne nekakva ustanova na kraju grada i na marginama društva.“


Finale seniora:

KB AUTO ROGIĆ - PLOVANIJA 3-2 (1-1)

Kontrol Biro: Jakov Pinčić, Jurica Zanki, Josip Anić 1, Jurica Kresović, Frane Ikić, Toni Mrkić, Ivan Tokić, Stipe Čule 1, Josip Baraba 1, Vice Sušić, Vice Genda. Voditelj: Dino Kevrić. Plovanija: Kristijan Dražević, Zvone Glavan, Stipe Šušić, Josip Baždarić, Toni Baždarić, Josip Iveljić 1, Kristijan Kokić 1, Alen Juričić. Voditelj: Željko Skukan.


Finale žena:

MIRLOVIĆ ZAGORA - SUPER CHICKS 1-0

Mirlović Zagora: Karla Jonić, Anđela Rajčić, Sara Marov, Buga Slavica, Antonia Pletković, Jasna Kulundžić, Maria Lovrić 1. Voditelj: Joško Nakić.

Super Chicks: Matea Žilić, Mihaela Klanac, Tea Mikić, Lucija Kevrić, Mia Birčić, Petra Barbir, Magdalena Šarlija, Elizabeta Malić, Petra Grgurić, Lucija Klapan. Voditelji: Luka Marinović i Miro Surać.


Finale “malaca”:

AKADEMIC CRNO - DASIADDO 7-4

AC: Ivan Marelić, Božo Savić 1, Bruno Burčul 2, Ilija Barić 4, Roko Morić, Antonio Žagar, Luka Pašara. Voditelj: Ante Morić. Dasiaddo: Mihovil Šušić, Marko Lulić, Domagoj Zubčić, Leo Petričević, Luka Petričević, Martin Surać 1, Matija Surać 1, David Sušić 2. Voditelj: Danijel Zubčić.


Revijalna utakmica:

OŠ VOŠTARNICA - ZADARSKA DICA 4-4

OŠ: Tomo Gluić, Ivan Čurjurić 1, Saša Bjelanović 1, Danijel Subašić 1, Jurica Buljat, Krševan Santini 1, Antonini Čulina. Voditelj: Josip Bepo Bajlo.

ZD DICA: Jakov Pinčić, Dragan Župan 1, Filip Lekaj, Marko Vukić, Goran Burčul 2, Ivan Legati Đenkica, Vice Genda 1, Marin Kurtin, Ivan Tokić. Voditelj: Marko Šimurina.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano