FOTO: Pogledajte kako je bilo na Iškoj kraljici

Veselo je bilo u subotu, 22. prosinca 2018. u Velom Ižu, a razlog je bila druga po redu Iška kraljica na kojoj su ove godine sudjelovala čak 92 natjecatelja.

Dobroj zabavi na dovezenom snijegu nije smetala ni relativno visoka temperatura. Naprotiv, ovo je otočno mjesto bilo veselo tijekom cijelog dana, a vrhunac je svakako bila utrka na stazi dugoj oko 70-ak metara. Za ovu su prigodu čak četiri kamiona dovezla snijeg s Velebita kako bi se složila staza kojom je u konačnici najbrže prošao Stjepan Žuljić iz tima Kretenicus. On je na cilj stigao za nešto više od pet sekundi.

Slijedio ga je Renato Golem, a s trećim najboljim vremenom na cilj je stigao Julij Hus iz Slovenije.

Skijaši su stazu prošli ne samo na skijama već i na snowboardovima, ali i na plamencima na napuhavanje i raznim drugim zanimljivim "instrumentima".

A natjecatelja je bilo ne samo iz Hrvatske, već i iz susjedne Slovenije, Mađarske, Austrije, Norveške, Njemačke itd. No svima je bilo zajedničko - da su se dobro zabavili.

Bili su tu i brojni posjetitelji koji su pokazali veliki interes za praćenje Iške kraljice pa su bile organizirane i izvanredne brodske linije kako bi ih sve prevezle na Iž.

Zanimljivo je i da je kapacitet tamošnjeg hotela Korinjak bio u cijelosti popunjen upravo zbog Iške kraljice.

Za dobru atmosferu bio je zadužen Damir Mihanović Ćubi, a posjetitelji nisu mogli kriti zadovoljstvo organizacijom i zabavom.

"Ovdje sam prvi put, ali sigurno ne i zadnji. Odlično nam je!" - rekao nam je Zdravko koji je na Iž stigao sa suprugom.

Zadovoljan je bio i pobjednik Žuljić:

"To je neponovljivo, svjetski raritet. To su osjećaji koji te preplavljuju. Ne mogu to opisati, ja nisam još svjestan što sam postigao, ali kad prespavam opet ću biti Iški kralj. I što bi rekla stara narodna: Ako ne želiš izgubiti, moraš pobijediti!".

Po završetku utrke uslijedio je i spust za djecu, a potom je krenula i zabava. Za dobru atmosferu i rasplesanu publiku pobrinula se grupa Soul Fingers.

Nije nedostajalo ni "materijala" za zagrijavanje jer su bile postavljene i kućice u kojima su se nudili topli napici, kao i hrana tako da uistinu ničega nije nedostajalo. Osim što je bila dobra zabava, ovo je i odlična turistička promocija otočnog mjesta jer se zna da otoci u ovo doba godine žive uspavano. No, Iška kraljica, barem na kratko, probudila je Iž.

Dakle, nakon ove druge Iške kraljice možemo samo zaključiti kako jedva čekamo iduću utrku, a kako su organizatori najavili, ona će biti još spektakularnija.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano