VLAJTERNATIVA POZIVA U BENKOVAC: Dolaze Alergija i Petar PUNK!

Vlaaaj-teee- rnaaa-tivaaa!

Idemo dalje, nema predaha, kažu nam cure i momci iz Benkovca. I zaista. U petak 22.2.2019. - "brzo će to" - u prostoriji udruge Vlajter-ego Benkovac održat će se koncert grupa ALERGIJA iz Zadra i PETAR PUNK iz Bjelovara. Sve bi trebalo početi u 21 sat, ili ako hoćete, navečer u 9:00.

Skupina glazbenika iz Zadra koji sebe nazivaju Alergija prvi put dolaze svirati u Benkovac u svom dugom postojanju. A 'ko da su i imali di svirati, kome je bilo do panka nakon rata, čak ni Satanu Panonskom. Otvori mesnice, kafiiće, dućane, pekare, pečenjare. A ovi mladi, ma proće to, pusti ih, nek se ižive, u svom prepoznatljivom naizgled zafrkantskom, ustvari "ozbiljno-zafrkantskom", stilu pozivaju domaćini glazbenog, naravno ne samo glazbenog, spektakla...

Dobro, što su nam još naveli u najavi događanja:

Alergičari su nastali je 1994. godine u Zadru i to je bio odgovor na slabo postojanje punk bendova u Hrvatskoj, kojih je u to vrijeme na sceni bilo tek nekolicina. Do 1996. Alergija je tražila sebe i pokušavala formirati vlastiti glazbeni izričaj, te sakupljala materijal i opremu za ozbiljniji angažman. U to je vrijeme - upoznaju nas - snimljen prvi demo pod radnim nazivom - "Alergija", koji je naišao na - dobar odaziv publike, pa je bend odlučio otići u studio i snimiti prvi i pravi Oi-punk album u RH.

Tako nastaje album "Četvrti stalež" koji je svjetlo dana ugledao krajem 1997. godine te pokrenuo niz koncerata i mini turneja. 1999. godine Alergija zbog zasićenja i osobnih obaveza članova prestaje s javnim nastupima i ulazi u stadij hibernacije iz kojeg se budi 2004. i održava koncert u Zadru za desetu godišnjicu benda koji je prošao u fantastičnom ozračju i naišao na - odličan odaziv publike i poklonika, lani su svirali baš s Petrom Punckerom na Kanal Festu u Šibeniku, tako da se ovi ljudi i mi svi već poznamo.

PETAR PUNK je bend iz nizinske Hrvatske, točnije iz grada Bjelovara. Odbili su nastup na manifestaciji Lijepom našom iz razloga da emisija ne promiče dovoljno etno i folk tradiciju i baštinu, čime su zgrozili domaće stanovništvo i upravu emisije, a voditelj je završio "na pretragama". Bend je na sudskom sporu priznao konzumaciju alkoholnih pića pri odluci o nesviranju čime im je ugled ostao narušen u pank krugovima.

Sviraju gitare i bubnjeve, pišu neke lude, dobre tekstove koje svi volimo i stvaraju neku zaraznu pank melodiju koju opet iznova svi želimo čuti. Momci žive urednim bilogorskim životom, imaju svoje privatne firme koje se bave liječilišnim turizmom i ugostiteljstvom, OPG-ove, bave se stočarstvom, poljoprivredom, povrtlarstvom, uzgajaju krumpir i prave med, učlanjeni su u lokalne organizacije civilnog društva i redovito svojim traktorima blokiraju ceste te izlaze na izbore nakon nedjeljnih misa. Nikako prije, ne tako davno izbacili su svoj najnoviji album Javi kojim vlakom odlaziš pa će nas gnjaviti s novim pismama koje naravno svi već znamo! "Ha Ha Ha". Pozivamo - ne propuštaju napomenuti za svaki slučaj - sve zainteresirane da nam ne jave i ne potvrde svoj dolazak, bolje da ne znamo što nas čeka...

"Ulaz za ovaj glazbeni čin je vaša i naša dobrovoljna donacija od 20 hrvatskih kuna. Dođite da izmjenimo, dijelimo i trošimo nakupljene kalorije, pa..." - pozvali su na "etno, gastro gala show večer" iz Vlajternative u Benkovac, u posljednji petak "tekućeg miseca", na "tri dvojke", 22.2.

Komentari