Koncert Zdenke Kovačiček u velikoj dvorani HNK

Zbog velikog interesa publike koncert Zdenke Kovačiček pod nazivom "Intimno" u pratnji Jurice Hotka na klavijaturama i Lovre Šicela na gitari održat će se sutra, 11. siječnja u velikoj dvorani HNK Zadar, a ne u maloj dvorani kako je najavljeno.

Informacija je to stigla iz HNK Zadar, a početak koncerta je u 20 sati.

Zdenka Kovačiček jedna je od najvećih hrvatskih rock & blues vokalistica koju često nazivaju prvom damom jazza i Ženom za sva vremena.

Na vrhu hrvatske glazbene scene prisutna je već 60 godina, a ostvaruje i impozantnu međunarodnu karijeru. Poznata je po karizmatičnom i jedinstvenom vokalu te svestranom pristupu glazbi, energičnim nastupima, zanimljivim interpretacijama i moćnim improvizacijama. Vješto prelazi granice žanrova i osvaja podjednako jazz i rock publiku i kritiku. Status glazbenice ispred svog vremena potvrđuje prošlogodišnje reizdanje njezinog prvog albuma iz 1978., nedavan odabir pjesme "Elektra" za Chanelovu parišku reviju, kao i nove obrade pjesama "Mali crni brat" i "Frka" s njezinih ranih izdanja.

Njene pjesme postale su evergrinom poput Zbog jedne melodije davne, M.Prohaske, Klik Tema br.1., feat. Nirvana, ‘Boom fest, Frka, Žena za sva vremena...

Značajan je i njezin opus Janis Joplin i Elle Fitzgerald s kojim je izvela dvije predstave u Komediji i polučila veliki uspjeh.

"Rock je moje shvaćanje života, jazz je moja strast, a kazalište moja velika ljubav!" - Zdenka Kovačiček.

Ulaznice su u prodaji na blagajni HNK Zadar od 11 do 13 sati i od 18 do 20 sati. Cijena ulaznice iznosi 40,00 kn!

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano