Mozart i tango oduševili građane na tržnici Dolac

Zagrebački su solisti u subotu, 12. siječnja 2019. na tržnici Dolac održali prvi u nizu besplatnih mini koncerata za građane povodom 65 godina od prvog nastupa.

Kultni ansambl koji je 80-ih imao najprodavaniju ploču klasične glazbe na svijetu svoj jubilej odlučio je obilježiti nastupima na javnim mjestima.

"Svirali smo u najvećim svjetskim dvoranama, kraljevima, diplomatskoj i svakakvoj eliti, ali smo unatoč iskustvu svi s nestrpljenjem čekali ovaj koncert na neobičnom mjestu pred sugrađanima. Mogu reći da je bilo posebno, a energija koju smo osjetili bila je nevjerojatna." - kazao je violinist i predsjednik Upravnog vijeća ansambla Krunoslav Marić te najavio kako će čitavu godinu svirati građanima koji su dolazili čestitati s jednim pitanjem - kada ih mogu ponovno vidjeti?

Publika na Dolcu uživala je u najavljenim skladbama Mozarta, Sorkočevića te Gardelovom Tangu iz filma Miris žene, a kako se okupljeni nisu htjeli razići, Solisti su odsvirali i Liber tango Astora Piazzolle. Dok je većina okupljenih najviše prihvatila poznate tango melodije, bolji poznavatelji klasike hvalili su Mozartov Divertimento u D duru što je i u skladu s bečkom uzrečicom "ako želite slušati Mozarta idite u Zagreb poslušati Soliste".

Zagrebački solisti ubrzo će objaviti datum i mjesto sljedećeg koncerta iz serije "Dar Zagrepčanima", a oni koji ih žele poslušati u koncertnim uvjetima to mogu 16. veljače u Hrvatskom glazbenom zavodu u Gundulićevoj.

Komentari