Inspekcija: Upućen prijedlog za smjenu ravnatelja Dragića
Ravnatelj Jozo Dragić
Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola
Ministrica Blaženka Divjak

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak objavila je na svojoj Facebook stranici priopćenje povodom nalaza prosvjetne inspekcije u Zadru.

Naime, prosvjetna je inspekcija provela je u Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi nadzor povodom najnovijih događanja.

Priopćenje ministrice donosimo u cijelosti:

"Prosvjetna inspekcija danas nas je izvijestila o rezultatima nadzora u Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi Zadar.

S obzirom na utvrđeno stanje, školskom odboru upućen je prijedlog za razrješenje ravnatelja, dok je za dva zaposlenika predloženo izdavanje pisanog upozorenja uz mogućnost otkaza ugovora o radu. Inspekcijskim nadzorom utvrđene su i druge nepravilnosti u radu ustanove zbog čega je škola dobila novčanu kaznu, a izrečene su joj i naredbe za ispravljanje propusta i nepravilnosti.

Kao što sam već nekoliko puta naglasila, ponovit ću da škola mora biti mjesto nulte tolerancije na bilo koji oblik nasilja ili diskriminacije, a svi dionici u sustavu, prije svega učitelji i ravnatelji, imaju odgovornost štititi sustav od nasilja i prevenirati ovakve situacije."

Komentari