Novo priznanje za LAG Laura

Jučer je u Splitu održano regionalno obilježavanje 10-godišnjice osnutka Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. U sklopu te manifestacije zaslužnim pojedincima su dodijeljene nagrade, među njima je i predsjednik LAG-a "LAURA", Igor Šarić, koji je dobio priznanje za jednog od najboljih aktivista u provedenim građanskim akcijama.

Regionalno događanje pod nazivom “Aktivni u zajednici” okupilo je 90 predstavnika organizacija koje su provodile građanske inicijative proteklih 9 godina, a koje je financijski podržala Nacionalna zaklada izravno ili putem partnerskih regionalnih zaklada.

Raspravljalo se tu i o modelima razvoja lokalnih zajednica, koje bi po viziji EU trebale biti okosnica razvoja društva.

"Izneseni su i prijedlozi za daljnji razvoj, a svi će oni biti objedinjeni s prijedlozima i ostalih regionalnih događanja u dokumentu pod nazivom “Doprinos aktivnih građana” koji će zatim biti dostavljen na adrese svih relevantnih institucija u državi s popisom sudionika regionalnih događanja." - najavljuju u Nacionalnoj Zakladi.

LAG "Laura" je pripremila i provodila do sada mnoge projekte financirane od zaklade "Kajo Dadić", partnerske organizacije Nacionalne zaklade poput obnova dvaju dječjih igrališta u gradu Biogradu na Moru, te igrališta u općinama Tkon, Stankovci, Pašman, Bibinje, Galovac i Sukošan.

Zbog velikog doprinosa na svim projektima u ulozi volontera je predsjednik LAG "LAURA" Igor Šarić izabran kao jedan od najboljih aktivista u provedenim građanskim inicijativama.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano