PH streličara: Ekipa seniorki zlatna, Maja Pavković brončana!

Novi odlični rezultati došli su u Krševanov grad iz streličarskog sporta. Na Prvenstvu Hrvatske, u kategoriji WA 2x70/50 m + OR, vanjskom metnom kolu, koje je u Sisku organizirao Streličarski klub „Siscia“, sudjelovala su 82 natjecatelja iz svih krajeva RH. Među njima i SK "Zadar".

Klub su predstavljale streličarke Maja Pavković, Ivana Sumić i Luana Blaslov, uz pratnju i podršku predsjednice kluba Irene Stein, a nastupile su u skupinama seniorki i diviziji zakrivljenog luka.

U vedrom i iščekujućem raspoloženju započeo je prvi dio kvalifikacija. Sunčano i suho vrijeme išlo je na ruku natjecateljima, a obilježen odličnim gađanjem završilo je izvrsnim rezultatima. Maja Pavković čvrsto je zauzela drugo mjesto sa 263 kruga, Ivana Sumić ispucala je 245 krugova, a pratila ju je Luana Blaslov s 243 kruga.

Već u drugom dijelu kvalifikacija bojazan od kišnog i vjetrovitog vremena se do kraja dana i obistinila. Streličarka Luana Blaslov nikako se nije mogla snaći pa je rezultat u drugom dijelu pao na 189 krugova. Ipak, takve vremenske neprilike nisu pretjerano otežavale gađanje Ivani i Maji, pa je Ivana Sumić konstantnim vrlo dobrim gađanjem završava kvalifikacije identičnim pogotkom i 245 krugova, a Maja Pavković briljira svojim pogotcima, ostvaruje rezultat s 270 krugova ponovno se smjestivši na drugo mjesto poretka.

Međutim, tu nije bio kraj nadmetanja. Nakon kvalifikacija uslijedile su eliminacijske borbe u koje su ušle Ivana i Maja. Nebo se nenadano raščistilo i dalo zeleno svjetlo za dvije izvrsne streličarke na liniji gađanja. U dvoboju su se našle Ivana Sumić i Viktorija Sukser (PSK Zagreb 1955), kao i Maja Pavković i Lea Brčić (SK Rijeka).

Nažalost, Ivana je izgubila 6:4 protiv Viktorije, a Maja kontra Lee također rezultatom 6:4.

Tada je ždrijeb spojio zadarske streličarke i u međusobnom dvoboju, Maja je bila uspješnija sa 6:0. Time je Ivana zauzela 4. mjesto, a Maja osvojila broncu na državnom prvenstvu, što je izuzetan rezultat i potvrda potencijala.

U finalu je dvoboj Viktorije Sukser i Lee Brčić završio Viktorijinim porazom i Leinom pobjedom (6:0).

Da sumiramo, Luana Blaslov je zauzela 5. mjesto, Ivana Sumić 4. mjesto, a Maja Pavković 3. mjesto.

Kao ekipa u kategoriji seniorki zakrivljenog luka cure su osvojile prvo mjesto postavivši pritom novi ekipni državni rekord od 1455 krugova!

Tim turnirom Prvenstva Hrvatske zaključena je sezona vanjskih natjecanja. Puni želja i ideja, a ponajprije volje, streličari započinju za koji dan s pripremama za dvoranska natjecanja koja će krenuti početkom studenoga.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano