Prva aktivnost Info centar za mlade Zadar

Info centar za mlade Zadar u četvrtak, 30. listopada organizira predstavljanje Europske volonterske službe zadarskim maturantima.

-Prvi lokalni Info centar za mlade u Zadru kreće s predstavljanjem Europske volonterske službe (EVS) zadarskim maturantima u suradnji s Info Zonom iz Splita, regionalnim Info centrom za mlade, javljaju iz udruga za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti – CINAZ, koja je već prepoznata u radu s mladima kroz mnogobrojne aktivnosti kluba mladih KLOOZ. Oni su i do sada informirali mlade putem Info točke, a ovo će biti prva aktivnost novootvorenog Info centra za mlade Zadar.

Prva aktivnost Info centra se organizira u suradnji sa Info Zonom iz Splita, Regionalnim info centrom, a uključuje predstavljanje Europske volonterske službe (EVS) maturantima Prirodoslovno-grafičke škole i Gimnazije Vladimira Nazora u Zadru. Na predstavljanju EVS-a, u četvrtak 30. listopada u 13.10 h u Multimedijalnoj dvorani škole, zainteresirani maturanti saznat će više o programu koji mladima nudi mogućnost volontiranja u europskim zemljama i do godine dana, uz plaćen put i troškove života.

Projekt je odobrilo Ministarstvo socijalne politike i mladih 2014., a glavni cilj lokalnog Info centra za mlade Zadar je kvalitetno informiranje i educiranje mladih uz raznolik sadržaj.

-Obuhvaća informiranje kroz individualne, te grupne aktivnosti poput različitih besplatnih radionica, predavanja, tribina itd. Anketna istraživanja udruge CINAZ na predstavljanju Info točke 2012. pokazuju da mladi u Zadru najviše žele biti informirani o kulturi i putovanjima, a zatim slijedi podjednak interes za zapošljavanje i volontiranje. - objašnjavaju u Cinazu, te navode kako više o Info centru za mlade možete pronaći na njihovoj web stranici www.udrugacinaz.hr.

Na predstavljaju u četvrtak, gosti iz udruge Argonauta podijelit će svoje bogato iskustvo volonterskih razmjena u sklopu programa EVS. Udruga Argonauta je dovela mnoge mlade iz različitih europskih zemalja u Murter, te je mnoge mlade iz Hrvatske upoznala s europskim jezicima, narodima i kulturama. Udruga Argonauta je dovela mnoge mlade iz različitih europskih zemalja u Murter, te je mnoge mlade iz Hrvatske upoznala s europskim jezicima, narodima i kulturama. O svojim dojmovima pričat će i volonterka Dani Mihaleva iz Bugarske te Dominika Sorkowicz iz Poljske koje trenutno volontiraju u udruzi Argonauta.

Komentari