Započeo prvi e-studij u Hrvatskoj

Europska akademija znanosti i umjetnosti, koja broji 29 dobitnika Nobelove nagrade i više od 1500 znanstvenika, omogućila je hrvatskim državljanima da od ove jeseni i u Hrvatskoj pohađaju diplomski studijski program ''Europski poslovni studiji'', kojeg provodi prestižno međunarodno sveučilište ''Alma Mater Europaea''.

Tako je u Mariboru održan prvi studijski dan za studente iz Hrvatske. Organiziran je besplatan autobusni prijevoz studenata iz Karlovca, Bjelovara i Zagreba (gradova u kojima europsko sveučilište održava nastavu) u Maribor, koji je zbog povoljnog geo-političkog položaja izabran za središnjicu ''Alma Mater Europaea''.Svaki student je prvog dana na poklon dobio Appleov iPad. Naime, specifičnost studija na sveučilištu Alma Mater je mogućnost e-learninga. Svaki student je na svojem Appleovom tabletu dobio svu potrebnu literaturu u elektroničkom formatu. Također, sva predavanja se snimaju, stoga će studenti ista moći pratiti iz topline vlastitog doma.

Studente su prvog studijskog dana pozdravili prof. dr. Ludvik Toplak, rektor Sveučilišta, dr. Šime Ivanjko, počasni konzul Hrvatske u Mariboru i Mario Plenković, predsjednik Hrvatskog komunikološkog društva. Uvodno predavanje održao je g. Robert Gajšek, predstavnik Applea, koji je studentima objasnio na koji način funkcioniraju iPadovi.

Predavanja su održali i dr. Cirila Toplak te prof.dr. Jurij Toplak, voditelj Europskih poslovnih studija. Prema planu studija, bit će organizirano i studijsko putovanje u Bruxelles gdje će se održati predavanje jednog dobitnika Nobelove nagrade.Dosadašnja praksa pokazuje da je 96% upisanih studenata na ovo ugledno europsko sveučilište dobila željeni posao u roku od dva mjeseca od završetka studija.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano