V.MASTERS VETERANA:Jazine, Pet bunara, Slovenija, MORH i Fjaka...

Posljednji dan zadarskog Mastersa veterana završio je uzbudljivim dvobojima na parketima Višnjika. Tri dana donijela su 82 košarkaška dvoboja sastava iz osam zemalja, a najviše zlatnih medalja, kao i nagrada za najkorisnije igrače i strijelce turnira, uzeli su košarkaši iz RH.

U kategoriji 35+ prvo mjesto je u dvorani Krešimira Ćosića uzela ekipa Jazine Euroherc Osiguranje, u zadarskoj postavi MVP je bio Matija Češković dok je najbolji strijelac očekivano bio Ivan Mimica.

"Ušli smo maksimalno ozbiljno u finalnu utakmicu, bili smo malo umorni budući da nam je to treća u dva dana. Ipak, znali smo da imamo jako dobrog protivnika s druge strane i da moramo ići čvrsto od početka i dati maksimum do kraja.Turnir je iznimno dobro organiziran u svim segmentima, ne zaostaje ni za jednim sličnog tipa na kojem sam bio, svakako ću se vratiti za iduće izdanje u 2020!" – izjavio je nakon utakmice 38-godišnji bivši igrač Splita koji trenutno vodi KK Omiš prema razredu prvoligaša.

U kategoriji 40+ pak najbolja je bila opet zadarska ekipa - Pet bunara, predvođena najboljim igračem Tomislavom Ružićem dok je njegov brat i suigrač Jurica bio najbolji strijelac. Davor Marcelić odveo je MORH do prvog mjesta u kategorijama 45+ i 50+, a koliko ovaj bivši reprezentativac znači svojim ekipama dovoljno govori činjenica da je u obje kategorije nagrađen za MVP-a. U 55+ prvo mjesto je osvojila ekipa Slovenija 55, a najbolji strijelac i igrač bio je četverostruki prvak Slovenije Slavko Kotnik. Kod žena, prvo mjesto uzela je postava splitske Fjake, gdje je titulu najbolje i najefikasnije igračice ponjela - Danijela Varda.

Masters veterana organizirala je zadarska tvrtka S-event, najjači turnir ovakvog tipa u regiji okupio je više od 600 veterana i veteranki koji su popunili sve hotelske kapacitete unutar Donatovog grada. Turnir na kojem je zaigralo 46 ekipa iz Hrvatske, Litve, Srbije, Mađarske, BiH, Slovenije, Makedonije i Crne Gore odlična je najava Zadar Basketball Tournamenta, najkvalitetnijeg pripremnog turnira kontinenta koji nas očekuje tijekom rujna...

Komentari